Manchester United-Tottenham 1-0: Autogol odlučio pobjednika na otvaranju nove sezone

Schweinsteiger je postao je prvi Nijemac koji je nastupio za Manchester

Manchester United's Dutch midfielder Memphis Depay reacts after United take the lead due to an own goal from Tottenham Hotspur's English defender Kyle Walker during the English Premier League football match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford in Manchester, north west England, on August 8, 2015. AFP PHOTO / OLI SCARFF

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

U prvoj utakmici nove sezone engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na Old Traffordu svladao Tottenham Hotspur sa 1-0 (1-0). Jedini pogodak na utakmici bio je autogol Kylea Walkera u 22. minuti što je prvi put u povijesti Premier lige da je prvi gol u sezoni ujedno bio autogol.

Juan Mata presjekao je jedno loše dodavanje kroz sredinju, loptu je gurnuo na desnu stranu Ashleyu Youngu koji je šalje u sredinu za Waynea Rooneya. Dok se Englez na nekoliko metara od gola namještao da udari loptu naletio je Wylker koji ju je htio izbiti ali je na kraju svladao svog vratara.

Što se tiče same utakmice, momčadi su bile dosta izjednačene, a gosti su imali više udaraca u okvir vrata (1-4), dok je posjed lopte bio izjednačen.

Pitanje koje se postavilo prije samog dvoboja bilo je tko će stati na vrata Manchestera jer je Louis van Gaal odlučio izostaviti Davida de Geu zbog trakavice oko transfera u Real Madrid. Na kraju se odlučio za novopridošlog Sergia Romera.