Mandžukić kaže da je već nosio Juventusov dres, samo je taj u ono vrijeme imao na sebi Marsonijin grb

Najavio je da će se i u novom klubu boriti do zadnje kapi znoja

FOTO: Screenshot

Potpis na četverogodišnji ugovor vjernosti Juventusu stavio je napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić u večernjim satima ponedjeljka u Torinu. Transfer je vrijedan 19 milijuna eura, a dojučerašnji Mandžukićev klub Atletico iz Madrida zaradit će dodatna dva milijuna ostvari li Mandžukić dodatne stavke iz zacrtanih planova kluba.

Vijest koja se naslućivala danima tako je u ponedjeljak i službeno potvrđena, a Mandžukić je nakon odrađenih liječničkih pretraga i potpisivanja dokumentacije već stigao dati i prvi intervju za klupske internetske stranice.

Klub ispred osobnog uspjeha

Podsjetio je da je karijeru započeo u Marsoniji noseći boje dresa kakve bi trebao nositi u nadolazećim sezonama, stavio se u potpunosti na raspolaganje treneru momčadi Massimilianu Allegriju i naglasio da ga klupski uspjesi zanimaju više od osobnih.

“Igrao sam u Marsoniji u istim bojama dresa, pa mi je Juventus oduvijek drag. Čak smo nosili originalne Juventusove dresove s grbovima Marsonije na njima. Sretan sam što sam opet u toj crno-bijeloj kombinaciji i tako velikom klubu kao što je Juventus. Želim biti od koristi”, rekao je, a potom i potvrdio da je upoznat sa snagom momčadi u koju je stigao:

Do zadnje kapi znoja

“Protiv Juventusa je uvijek teško igrati. Poznajem ekipu, kvalitetna je i dobra i zato mi je posebno drago što sam sada i ja njen član.”

“Nadam se da me trener dobro poznaje i da će iz mene znati izvući maksimum. Dat ću najbolje što mogu, radit ću za momčad, a mislim da ću se dobro razumjeti s trenerom Allegrijem. Pokušat ću se što prije uklopiti. Rekao sam već da igrače vrlo dobro poznajem budući da sam često igrao s njima. Ovo je moj novi klub i borit ću se do zadnje kapi znoja. Nadam se golovima, što više njih, ali uspjeh momčadi dolazi na prvo mjesto”, zaključio je Mandžukić od koga se putem Twittera oprostio i dosadašnji klub zahvalivši mu se na profesionalizmu i golu koji je klubu donio Španjolski Superkup.

Lijepim riječima upućenima klubu, na čijim je stranicama objavljeno njegovo pismo, i zahvalom navijačima na podršci, Mandžukić je zatvorio poglavlje svoje karijere u Atleticu.

“Želim zahvaliti svim suigračima s kojima sam dijelio svlačionicu u Atleticu, također trenerskom timu i svim ljudima u klubu. Bilo je zadovoljstvo biti dijelom momčadi i biti ondje s tolikim velikim igračima. Hvala svim navijačima na posebnoj podršci u svakoj utakmici. Bilo je nevjerojatno živjeti u takvom ambijentu. Sada, kada je potvrđeno da odlazim, primam od navijača puno emotivnih poruka. To znači da sam svoj posao dobro odradio. Došao je trenutak za suočavanje s novim izazovom u novoj ligi, no uvijek ću bodriti klub te ću odande gdje idem biti jedan od vas”, napisao je.

Potpisuju ga oni koji izgube finale Lige prvaka

Mandžukićev transfer u Juventus stigao je nakon sezone u Atleticu u kojem je postigao dvadeset golova, ali posljednjeg još u veljači što mu je otvorilo izlazna vrata kluba u koji je stigao kao član Bayernove momčadi koja je prekinula dominaciju dortmundske Borussije dvama naslovima u Bundesligi i jednim u Ligi prvaka. U tim je sezonama hrvatski napadač bio najbolji strijelac minhenskog kluba s po 18, odnosno 15 ligaških golova. Očito pamtljivih i potrebnih Juventusu koji je u prošloj sezoni osvojio dvostruku talijansku krunu (prvenstvo i Kup), ali i koji je upisao 3-1 poraz u finalnoj utakmici Lige prvaka od Barcelone, te vjerojatno ostao bez Carlosa Teveza u napadačkoj liniji sastava.

Nastavlja se tako Mandžukićev put po klubovima koji ga potpisuju nakon što izgube finale najjačeg klupskog europskog nogometnog natjecanja. Stigao je u Bayern 2012. kada je slavni njemački klub izgubio finale Lige prvaka (Chelsea slavio nakon jedanaesteraca 4-3), potom u Atletico (Real slavio u produžetku 4-1), da bi se sada priključio talijanskoj momčadi.