Upravo je postalo službeno, Mario Mandžukić potpisao za Juventus

Mandžukić je sinoć sletio u Torino. Rekao je da se osjeća kao doma

FOTO: Screenshot

19:00 Transfer Marija Mandžukića u Juventus vrijedan je 19 milijuna eura. Torinski klub platit će ga Atleticu i tri obroka, s time da je dogovoreno da prvih sedam milijuna plate do početka kolovoza, potom šest milijuna do 10. kolovoza sljedeće godine, a do istog datuma 2017. preostalih šest milijuna.

Dodatnih dva milijuna eura bonusa Juventus će Atleticu platiti ostvari li napadač hrvatske reprezentacije u klubu zacrtane planove.

Ugovor s Juventusom Mandžukić je potpisao na četiri godine.


 

18:32 – Mario Mandžukić službeno je postao član Juventusove nogometne momčadi. Vijest je potvrđena putem klupskog Twitter profila.

 


 

15:05 – Torinski klub slikom je potvrdio tijek liječničkog pregleda, sada već i završenih, nakon kojeg bi Atleticov napadač iz prošle sezone trebao potpisati četverogodišnji ugovor.


 

9:16 – Juventus je na svojoj klupskoj stranici objavio da je u tijeku liječnički pregled hrvatskog nogometnog reprezentativca Marija Mandžukića.


 

Talijanski prvak Juventus objavio je u nedjelju dolazak hrvatskog napadača Marija Mandžukića (29) u Torino, gdje bi u ponedjeljak trebao obaviti liječnički pregled i potom potpisati ugovor s Juveom.

“Mario Mandžukić upravo je sletio u Torino. Dobro došao”, objavio je klub na društvenoj mreži Twitter, gdje je objavio fotografiju hrvatskog reprezentativca u talijanskoj zračnoj luci.

“Osjećam se jako dobro, grad je krasan, ovdje u Torinu sam dva puta igrao. Sviđa mi se Juve i nadam se da ću biti sretan ovdje”, rekao je hrvatski nogometaš kad je stigao na torinski aerodrom za Juventusovu internetsku stranicu.

“Znam da Juventus ima odlične navijače te mogu samo reći da ću dati sve od sebe, u svakom klubu u kojem sam igrao davao sam sve od sebe. Ovo je sada moj novi dom te ću se boriti za momčad. Ne brinite, dat ću sve od sebe”, zaključio je Mandžukić.

Sedmi Hrvat u klubu

Ako sve prođe u redu, Mario Mandžukić bit će sedmi Hrvat u tom klubu. Prije su ondje igrali Zoran Ban, Alen Bokšić, Robert Jarni, Dario Knežević, Robert Kovač i Igor Tudor.

Atlético Madrid i Juventus još nisu objavili transfer, koji mediji procjenjuju na 18 milijuna eura. Mandžukić je prošlo ljeto došao u Madrid iz njemačkog prvaka Bayerna za 22 milijuna eura.

U crno-bijelom dresu trebao bi zamijeniti 31-godišnjeg Argentinca Carlosa Téveza, koji je na korak do odlaska u argentinski Boca Juniors.

Mandžukićevo mjesto u Atléticu mogao bi popuniti Kolumbijac Jackson Martinez (29), igrač Porta, s 21 golom najbolji strijelac portugalskog prvenstva. Atlético je i na korak do potpisivanja ugovora s 21-godišnjim napadačem Villarreala Lucianom Viettom.