Mandžukić nakon gola Cityju kaže da je bitna samo pobjeda, a Buffon poručuje da napokon igra kako žele

Hrvatski reprezentativac donio je juventusu pobjedu i prolazak skupine

FOTO: AFP

Mario Mandžukić odigrao je najbolju utakmicu otkako je ljetos dres Atletico Madrida zamijenio Juventusovim. Njegov pogodak Manchester Cityju osigurao je talijanskom velikanu prolazak u drugi krug Lige prvaka.

Međutim, nije samo gol, nego i njegov neprestani rad tijekom utakmice naišao je na pohvale, između ostalog i vratara Gianluigija Buffona.
“Bio je jako dobar. Zabio je, ali je također puno pomagao momčadi. Puno je radio i u obrani kada nismo imali loptu. Zahvaljujemo mu. Ovo je Mario kakvog želimo”, poručio je kapetan Juventusa.

Napadač o golu

Hrvatski reprezentativac na ovaj je način najbolje odgovorio na kritike s kojima se suočava zbog slabe učinkovitosti pa je bilo iznenađujuće kada je Massimiliano Allegri stavio njega, a ne Alvara Moratu u početni sastav.

“Utakmica je bila važna jer smo igrali protiv vrlo jakog suparnika i bodovi su nam bili potrebni jer smo vjerovali da možemo završiti prvi u skupini. Nije mi bilo važno tko će zabiti gol, bitno je samo da je Juventus pobijedio, tako da smo sada svi sretni. Za svakog je binto da završi prvi u skupini. Uvijek pokušavamo igrati bolje i osvojiti što više bodova”, poručio je Mandžukić poslije utakmice.

Buffon i Mandžukić su, inače, igrali jedan protiv drugog sedam puta, a Talijan je pri tome dobio tri gola od današnjeg suigrača dok je samo ejndom izlazio kao pobjednik.