Mediji javljaju da Klopp ubrzo objavljuje da na kraju sezone napušta Borussiju

Imao je ugovor do 2018., ali će ga ranije u Borussiji naslijediti Thomas Tuchel

Dortmund’s head coach Juergen Klopp reacts after the German Football Cup DFB Pokal quarter-final match between Borussia Dortmund and 1899 Hoffenheim in Dortmund, western Germany, on April 7, 2015. Dortmund wins 3-2. AFP PHOTO / DFB RULES PROHIBIT USE IN MMS SERVICES VIA HANDHELD DEVICES UNTIL TWO HOURS AFTER A MATCH AND ANY USAGE ON […]
FOTO: AFP/AFP

Jurgen Klopp napušta dortmundsku Borussiju na kraju sezone, objavio je njemački Bild. Iako mu ugovor kraje do 2018., Klopp od kluba traži njegov raskid na kraju ove sezone. Tome u prilog ide i vijest da je Borussia D. sazvala konferenciju za novinare u srijedu u 13:30.

Ukoliko poput Pepa Guardiole ne ode na duži odmor, medji kao njegov najvjerojatniji sljedeći klub navode engleski Manchester City koji bi mogao ubrzo otpustiti svojeg trenera Manuela Pellegrinija.

Bild navodi da će Kloppovim nasljednikom biti imenovan Thomas Tuchel, bivši trener Mainza, kluba iz kojeg je u Dortmund još 2007. stigao i Klopp, koji je u sedam godina odveo Borussiju do dva naslova prvaka Njemačke (2011., 2012.) i finala Lige prvaka 2013.

Imao je ugovor do 2018.

Klopp je ugovorom bio vezan za Borussiju do 2018. godine, ali je nakon turbulentne sezone, u kojoj je Borussija prvi dio prvenstva završila na pretposljednjem mjestu i ispala u osmini finala Lige prvaka. U proljetnom dijelu prvenstva momčad je ipak počela nizati pobjede i trenutno se nalazi na 10. mjestu, što je poražavajuće za visoko postavljene kriterije u Dortmundu.

Prema Bildu, Kloppov nasljednik Tuchel trebao bi s Borussijom potpisati četverogodišnji ugovor.