Messi je nakon dodjele Zlatne lopte dao do znanja da ne namjerava otići iz Barcelone

U prošloj godini u 61 utakmici dao je 52 gola, a upisao je i 26 asistencija

FOTO: AFP

Lionel Messi izjavio je nakon dodjele Zlatne lopte kako nema namjeru napustiti Barcelonu te da će tamo završiti karijeru. Tim je riječima prilično jasno stao na kraj glasinama o odlasku iz Španjolske, a posljednja od njih je bila da bi mogao prijeći u Manchester City gdje bi se pridružio bivšem treneru Pepu Guardioli.

“Uvijek sam govorio da ne želim napustiti Barcelonu. Odgovor na to pitanje uvijek je isti. Moja namjera je završiti karijeru doma, a moj dom je Barcelona”, poručio je Argentinac.

Nekoliko zanimljivosti

Messi je, inače, svoju rekordnu , petu, Zlatnu loptu zaslužio jer je u prošloj godini u 61 utakmici dao 52 gola, a upisao je i 26 asistencija. Uz sve to s Barcelonom je osvojio španjolsko prvenstvo, Kup kralja, Ligu prvaka, europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

U međuvremeu, još je nekoliko zanimljivosti vezano uz dodjelu Zlatne lopte. Španjolska liga (19) pretekta je talijansku (18) po broju osvojenih nagrada. Nadalje, Primera je postala prva liga sa sedam Zlatnih lopti u nizu. Nogometaši iz Bundelige osvojili su ih šet puta zaredom.