Messi zabio 400. gol za Barcelonu, Ronaldo upisao još jedan rekord

CR je postao prvi igrač u povijesti Primere koji je zabio 50 golova 5 godina u nizu

TOPSHOTS Barcelona’s Argentinian forward Lionel Messi kicks a ball during the Spanish league football match FC Barcelona v Valencia CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 18, 2015. AFP PHOTO / JOSEP LAGO
FOTO: AFP

U subotnjoj utakmici protiv Valencije, Lionel Messi došao je do 400. pogotka u dresu Barcelone. Za ovaj uspjeh bila mu je potrebna 471 utakmice. U Primeri je tresao mrežu 288 puta, u Ligi prvaka 75, u Kupu kralja 32, španjolskom superkupu desset, europskom superkupu jedan, dok se četiri puta upisao u strijelce na Svjetskom klupskom prvenstvu.
– 400 pogodaka za Barcelonu. Nadam se da ću ih zabiti još puno. No, najvažnije je bilo osvojiti tri boda u teškoj utakmici – poručio je Messi preko Facebooka.

400 goles con el FC Barcelona, ¡ojalá pueda marcar muchos más! Pero lo más importante es que conseguimos 3 puntos en un…

Gepostet von Leo Messi am Samstag, 18. April 2015

Ronaldo za povijest

Podsjetimo, četverostruki osvajača Zlatne lopte upisao se u strijelce u četvrtoj minuti sudačke nadoknade u utakmici protiv Valencije na Camp Nou. Uz to je upisao i asistenciju za pogodak Luisa Suareza.

https://www.youtube.com/watch?v=4hw1v7i8Kl8

U međuvremenu, Cristiano Ronaldo je došao do brojke od 50 golova u ovoj sezoni. U 32 kola španjolskog prvenstva postigao je 39 pogodaka, osam je puta tresap mreže u ligi prvaka, dva puta u suropskom superkupu i jednom u Kupu kralja. Ronaldo je novim uspjehom postao prvi igrač u povijesti španjolskog nogometa koji je zabio 50 ili više pogodaka pet godina zaredom.

https://www.youtube.com/watch?v=RqldnPZXjnE