Messijev 500. gol u karijeri i ovih nekoliko stvari obilježilo je utakmicu protiv Valencije

Najbolji nogometaš današnjice zabio je tri gola, a njegov suigrač Suarez četiri

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates a goal during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) football match FC Barcelona vs Valencia CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 3, 2016.   AFP PHOTO / LLUIS GENE / AFP / LLUIS GENE
FOTO: AFP

Argentinski nogometaš Lionel Messi u srijedu navečer zabio je tri gola Valenciji u prvoj polufinalnoj utakmice Kupa kralja na Camp Nou. Na taj način došao je do brojke od 500 golova u karijeri, igrajući za Barcelonu i argentinsku reprezentaciju.

“Odigrali smo sjajnu utakmicu. Moramo ovako nastaviti kako bi ostvarili ciljeve do kraja sezone”, poručio je poslije utakmice. Unatoč tri gola najboljeg nogometaša današnjice, igrač utakmice bio je urugvajski napadač Luis Suarez. On je prvi put u Barceloninom dresu zabio četiri gola te je također bio zadovoljan predstavom momčadi.

Gran partido de todo el equipo. Hay que seguir trabajando para conseguir los objetivos a final de temporada.A great…

Gepostet von Leo Messi am Mittwoch, 3. Februar 2016

“Odlična igra cijele momčadi. Čestitam Leu na 500. golu”, poručio je Suarez.

105 golova do sada

Zanimljivo je i da je Barcelona s novih sedam golova došla do brojke od 105 u ovoj sezoni i to u samo 39 odigranih utakmica te su sada na prosjeku od 2,61 gola po utakmici. U prvenstvu su ih dali 54, 24 u Kupu kralja, 15 u Ligi prvaka, 6 na Svjetskom klupskom prvenstvu, pet u UEFA Superkupu i jedan u španjolskom Superkupu.

Pri tome su ih Messi, Neymar i Suarez zabili više od 75 posto, ukupno 80. Najučinkovitiji među njima s 35 gola je Urugvajac, Argentinac je za sada na 24 gola a Brazilac na 21. Ukupno se 15 nogometaša Barcelone ove sezone upisalo u strijelce, a među njima je i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić s četiri pogotka.

U koliko je dobroj formi momčad Luisa Enriuquea govori podatak da već 27 utakmica nisu izgubili.