Zbog ove tri stvari Mourinho je opet na naslovnicama svih britanskih tabloida

Portugalac je sada postao priča ne samo zbog loših rezultata, nego i zbog ponašanja

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

Jose Mourinho danima je glavna priča u engleskim medijima. No, za razliku od prošle godine kada se o njemu uglavnom pisalo u superlativima, pogotovo zbog dominacije Chelseaja u Premier ligi, Portugalac je sada postao priča ne samo zbog loših rezultata, nego i zbog ponašanja. Mourinho se u kolovozu sukobio s klupskom liječnicom Evom Carneiro, nakon čega je optužen za seksizam. Danas je pak Portugalac na naslovnicama jer je otriveno što je navodno rekao sucu Jonu Mossu tijekom utakmice s West Hamom nakon čega je dobio crveni karton.

Daily Mail piše da mu je u nizu uvreda koje je izgovorio u poluvremenu između ostalog poručio: ‘Wenger je bio upravu, ti si j… mekan’. Prema pisanju Fox Sportsa, Portugalac je isključenjen jer je ušao u sukob sa sucima na poluvremena te da je pokušao ući u njihovu sobu, što trenerima inače nije dopušteno.

Gubi podršku igrača

U međuvremenu, Mirror je donio priču o sukobu s igračima. Oni su navodno zbunjeni njegovim ponašanjem te su uvjereni da se njegovo vrijeme u klubu bliži kraju. Na tu se priču nadovezao i ESPN, koji piše da Mourinho planira osigurati novi posao prije nego ode iz Chelseaja. Oni tvrde da jedan od najboljih trenera želi povratak i Inter, s kojim je 2010. stigao do trostruke krune. Mourinho je i sam nedavno izjavio kako bi se jednog dana volio tamo vratiti.

Također, ESPN tvrdi da su Mourinhovi predstavnici u kontaktu s vodstvom PSG-a. Mourinho je popularniji trener od Laurenta Blanca, a dolaskom u PSG imao bi priliku postati drugi trener koji je osvojio nalsove prvaka u pet različitih država nakon legendarnog Tomislava Ivića.