Na Otoku se svi pitaju što će biti s Mourinhom, a neki pišu da će dobiti otkaz ako izgubi od Porta

Chelsea je ove sezone izgubio osam utakmica u prvenstvu

FOTO: AFP

Hoće li Jose Mourinho i dalje biti trener Chelseaja ovisi isključivo o ishodu utakmice s Portom u Ligi prvaka. Ako njegova momčad ne uspije izboriti plasman među 16 najbolih u Europi, to ujedno znači da će Portugalac po drugi puta biti bivši trener Chelseaja, tvrdi britanski Independent.

Ova vijest dolazi nakon osmog prvenstvenog poraza. U subotu su, naime, aktualni prvaci izgubili na Stamford Bridgeu od Bournemoutha (0-1).

Otkaz i ako prođe

S druge strane Mirror piše da bi Mourinho mogao dobiti otkaz i ako uspije osigurati osminu finala Lige prvaka. Navode kako je vodstvo kluba zabrinuto da kriza u koju su upali neće uskoro proći. Vlasnika Romana Abramoviča zasigurno čeka teška odluka jer je već jednom dao otkaz Portugalcu, ali mu je ovog ljeta nakon osvajanja naslova prvaka dao novi četverogodišnji ugovor pa bi mu u slučaju otkaza morao isplatiti 50 milijuna eura.

Što se tiče momčadi, jasno je da Eden Hazard i Diego Costa ne igraju na lanjskoj razini, a stručnjaci su složni da problem nije samo u njima dvojici već i u tome što momčad ne igra dovoljno dobro kako bi izvukla najbolje od njih.

Hazard je tako, zabio u sve četiri utakmice za reprezentaciju ove sezone, a nije uspio poslati loptu u mrežu u 20 utakmica za Chelsea, dok je Costa zabio samo četiri gola u 21 nastupu ove sezone.

Bez obzira na to, Mourinho je izjavio kako ne namjerava kupovati pojačanja u siječnju, ali je to navodno stav vodstva kluba jer smatraju kako je aktualna momčad i više nego dobra te da ne bi trebala biti na mjestu na tablici na kojem se nalazi.

Mirror, još navodi i to da Mourinho ima podršku uprave, ali su svjesni loših rezultata te da će se nešto uskoro morati poduzeti.