Nakon što nije dosudio prekršaj, braća nogometaši teško pretukli 19-godišnjeg suca

Incident se dogodio na utakmici između NK Kondrića, koji je bio domaćin, i NK Ratara

23.11.2014., Zagreb - Zuti karton, fuckaljka
Photo: /PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Dva nogometaša NK Kondrića, braća Ivica i Tihomir Horvat, u subotu su na nogometnoj utakmici pretukli 19-godišnjeg suca Tomislava Petera, koji je morao potražiti liječničku pomoć, javlja Večernji list.

Do incidenta je došlo na utakmici između NK Kondrića, koji je igrao na svojem terenu, i NK Ratara. Peter je otkrio da je incident počeo kada on nije sudio jedan prekršaj za NK Kondrić, za kojeg nastupaju braća Horvat: “Gostujući je igrač startao na loptu i odnio je, domaći ga je udario i sam pao te tražio prekršaj. Pustio sam da igraju dalje. Odjednom su me okružili.

“Igrač s brojem 10, Ivica Horvat, vrijeđao me pa sam mu dao žuti karton. Otrgnuo mi ga je iz ruke i nagazio mi na kopačke. Pokazao sam mu crveni karton, a on me gurnuo na tlo”, rekao je. Nakon toga Petera je udario Tihomir Horvat u leđa.

Umješao se i treći brat

Također, sudac Peter je otkrio da je imao i susret s još jednim bratom Horvat, nakon što su situaciju na terenu morali rasčistiti redari: “Treći im je brat bio među redarima, unosio mi se u lice i govorio `tako ti i treba`”, rekao je.

Hitna pomoć nije pozvana, ali je 19-godišnjeg Petera liječniku doveo otac. Nakon incidenta sudac mora nositi Schanzov ovratnik, a muči ga i snažna glavobolja.

Napad na suca je prijavljen policiji.