Neymar je zbog svojeg huliganskog ispada rigorozno kažnjen i više neće moći igrati na Copa Americi

Brazilac je kažnjen s četiri utakmice suspenzije

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Najveća zvijezda u reprezentaciji Brazila, 23-godišnji nogometaš Barcelone Neymar, kažnjen je s četiri utakmice suspenzije zbog nesportskog ponašanja i udaranja suparnika u susretu protiv Kolumbije na prvenstvu Južne Amerike. Ta kazna znači da brazilska zvijezda više neće moći nastupiti do kraja natjecanja na Copa Americi te su time izgledi njegove reprezentacije za osvajanje naslova poprilično umanjeni.

Podsjetimo, pobjednički niz kojim je Brazil impresionirao od kada je 22. srpnja prošle godine po drugi puta Carlos Dunga sjeo na klupi brazilske nogometne reprezentacije došao je svojem kraju. Ipak, 1-0 pobjeda Kolumbije u utakmici 2. kola skupine C na Copa Americi nije vijest dana s to susreta nakon što je huliganskim ispadom Neymar zasjenio sve ostalo.

Junak utakmice bio je Jeison Murillo, novi centralni branič milanskog Intera koji je u osmom nastupu za reprezentacije postigao svoj prvi gol. Zabio ga je na ubačaj Cuadrada u 36. minuti utakmice najbolje iskoristivši gužvu u kaznenom prostoru favorita ogleda. Zanimljivo, taj je udarac bio i jedini na utakmici koji su Kolumbijci uputili prema brazilskim vratima.

Colombia's defender Jeison Murillo celebrates after scoring against Brazil during their Copa America football match, at the Estadio Monumental David Arellano in Santiago, Chile, on June 17, 2015.    AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA

Tek druga pobjeda Kolumbije

Bila je ovo tek druga pobjeda Kolumbije u 27. susretu protiv Brazila koji je posljednji poraz na utakmicama Cope ubilježio 2007. godine protiv Meksika. Nanizali su od tog trenutka do noći na četvrtak deset utakmica uz omjer od šest pobjeda i četiri neodlučena ishoda.

Ipak, možda i više od poraza Brazil može peći saznanje da će Neymar propustiti ogled protiv Venezuele, a možda i još nekoliko utakmica što će biti odlučeno tijekom četvrtka.

Isključen i Bacca

Razlog je isključenje nakon posljednjeg sučevog zvižduka kojeg je Barcelonin napadač zaradio pogodivši silovitim udarcem loptom Pabla Armera, a potom je i glavom naciljao glavu strijelca jedinog gola na utakmici. Isključen je i kolumbijski napadač Seville Carlos Bacca koji je Neymara grubo gurnuo u leđa u nastavku ružnih scena.