Nezaustavljivi Ronaldo i još pet ovih stvari obilježilo je večer u Ligi prvaka

Real Madrid je slavio 2-0 protiv Rome u prvoj utakmici osmine finala natjecanja

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (C) celebrates with Real Madrid's defender Sergio Ramos and Real Madrid's French coach Zinedine Zidane after scoring during the UEFA Champions League football match AS Roma vs Real Madrid on Frebruary 17, 2016 at the Olympic stadium in Rome.     AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI / AFP / ALBERTO PIZZOLI
FOTO: AFP

Nogometaši Real Madrida i Wolfsburga napravili su velik posao u prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka nakon što su na gostovanjima slavili protiv svojih suparnika. Realu je to za rukom pošlo kod Rome (2-0), dok je Wolfsburg bio bolji od Genta (3-2).

Unatoč pozitivnom ishodu utakmice na Ghelamco Areni, njemačka momčad može i žaliti budući da je do 80. minute ogleda imala prednost od tri pogotka nakon što su precizni bili dvostruki strijelac Draxler i Kruse. Golovima Kumsa i Coulibalyja belgijska je momčad, ipak, zadržala nadu u prolazak dalje.

Obje uzvratne utakmice igraju se 8. ožujka, a evo što su Real i njegovi pojedinci napravili na Olimpijskom stadionu u Rimu.

1. Dugo su čekali na ovu pobjedu

Real Madrid je posljednji puta u Italiji slavio u prosincu 2004. godine, a suparnik im je i u tom ogledu bila Roma. Završilo je 3-0. Baš ta talijanska momčad im je i omiljen protivnik u gostujućim utakmicama u Ligi prvaka. Svladali su je četiri puta. U posljednjih osam nastupa u Italiji Real je upisao po četiri podjele bodova i poraza.

2. Hrvati

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu za madridski klub, a Mateo Kovačić ušao u igru u 64. minuti zamijenivši na travnjaku Isca.

3. Cristiano Ronaldo

Zabio je sjajan gol kojem je prethodila ista takva varka suparnika i stigao do brojke od 50 postignutih pogodaka u ovom natjecanju u posljednje četiri sezone. Apsolutno nitko nije niti blizu takvog ostvarenja. Također, bila mu je ovo 60. utakmica Lige prvaka u kojoj se upisao među strijelce, pa je time dodatno povećao prednost pred pratnjom u ovoj statističkoj koloni. Slijede ga Raul (56 utakmica u kojima je zabio) i Lionel Messi (50).

Utakmice Lige prvaka Portugalca očito inspiriraju. Za posljednjih šest golova u njima trebalo mu je samo osam udaraca prema suparničkim vratima.

4. Karim Benzema

Što se ove utakmice tiče, Ronaldo i Karim Benzema uputili su 12 pokušaja prema Rominim vratima, odnosno jednog više u odnosu na cijelu suparničku momčad. Jedan Ronaldov je zatresao mrežu, oni francuskog napadača nisu. To znači da je Benzema i dalje na samo jednom golu iz posljednjih sedam utakmica nokaut faze ovog natjecanja.

5. Keylor Navas

Njegov učinak u Ligi prvaka izgleda ovako – odigrao je sedam utakmica i u svih sedam mrežu zadržao netaknutom. Obranio je ukupno 13 udaraca.

6. Jese

Zabio je za 2:0 i tako postao ukupno 68. različiti igrač Real Madrida koji je pogađao u utakmicama prestižnog europskog nogometnog natjecanja. Samo je Barcelona ‘raznolikija’, u njenom dresu suparnike su kažnjavala 72 igrača.

Bio mu je ovo prvi gol u natjecanju u 12. utakmici za Real Madrid.