Juventus - Real Madrid 2-1: Tevez i Morata su srušili Kraljeve u Torinu

Morata je zabio bivšem klubu, izjednačio je Ronaldo, a za 2:1 zabio Tevez

Juventus' forward from Argentina Carlos Tevez celebrates after scoring a penalty kick during the UEFA Champions League semi-final first leg football match Juventus vs Real Madrid on May 5, 2015 at the Juventus stadium in Turin.   AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

U prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka Juventus je u Torinu pobijedio Real Madrid 2-1 i s golom prednosti putuje na Santiago Bernabeu na uzvrat koji je 13. svibnja.

Juventus je poveo pogotkom bivšeg napadača Reala Alvara Morate u 9. minuti, a izjednačio je Cristiano Ronaldo u 27. minuti. Torinska ‘Stara dama’ je u 58. minuti stigla do novog vodstva i to iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Carlos Tevez. Kazneni udarac je skrivio Carvajal oborivši upravo argentinskog napadača.

Real bez Modrića

Real je bio oslabljen neigranjem našeg Luke Modrića i francuskog napadača Karima Benzeme, dok kod Juventusa nije bilo Paula Pogbe i Asamoaha.

Juventus je posljednji put u polufinalu Lige prvaka bio prije 12 godina i to upravo protiv Reala. U prvom susretu Real je slavio 2-1, no Juve je u uzvratu s Igorom Tudorom u sastavu pobijedio 3-1 i ušao u finale, no u završnom ogledu na Old Traffordu torinski sastav je izgubio od Milana nakon izvođenja jedanaesteraca. Od mnogih zvijezda koje su tada igrale za Juve i Real u sastavima su ostali još jedino vratari Gianluigi Buffon i Iker Casillas.

Juventus i Real u borbi za finale Lige prvaka

Juve je sjajno ušao u utakmicu i već u šestoj minuti Morata je opasno zaprijetio suparničkim vratima, no Casillas je obranio. Ipak, dvije minute kasnije ‘Stara dama’ je povela. Carlos Tevez je pucao, Casillas je obranio, a Morata postigao pogodak svom bivšem klubu. Europski prvak je uzvratio u 27. minuti, a strijelac je bio Ronaldo koji zabio 54. gol ove sezone u svim natjecanjima i rekordni 76. u Ligi prvaka. James je prošao između Vidala i Bonuccija i ubacio loptu na drugu vratnicu gdje je Ronaldo poentirao glavom. ‘Kraljevski klub’ je 41. minuti mogao do potpunog preokreta. Isco je sjajno ubacio, a James sa svega nekoliko metara udarcem glavom uzdrmao vratnicu.

Pobjeda golom iz penala

Torinska ‘Stara dama’ je u 58. minuti stigla do novog vodstva i to iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Carlos Tevez. Kazneni udarac je skrivio Carvajal oborivši upravo argentinskog napadača. U sudačkoj nadoknadi Fernando Llorente je mogao zabiti i treći gol za talijanskog prvaka, no slabo je reagirao.

U drugom polufinalnom ogledu u srijedu se sastaju Barcelona i Bayern.


Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Evra, Bonucci, Chiellini – Pirlo , Vidal, Marchisio, Sturaro (od 64. Barzagli) – Tévez (od 86. Pereyra), Morata (od 78. Llorente)

Real Madrid: Casillas – Varane, Pepe, Marcelo, Carvajal – Sergio Ramos, Kroos, Rodríguez, Isco (od63. Hernandez) – Bale (od 86. Jese), Cristiano Ronaldo


Juventus-Real Madrid 2-1

Strijelci: Alvaro Morata 9., Tevez 57.; Cristiano Ronaldo 27.


Tijek utakmice


93. minuta Gotova je utakmica, Juventus je pobijedio 2-1 i s prednošću očekuje uzvrat u Madridu

92. minuta Velika gužva pred golom Reala, ali najspretniji je Casillas koji je uhvatio loptu

90. minuta Igrat će se još tri minute suidačke nadoknade

88. minuta Još samo nekoliko minuta do kraja u Torinu. Real prijeti

81. minuta Ušli smo u zadnju fazu utakmice, Real pokušava svim silama stići do izjednačenja

78. minuta Real dominira, a Juventus se disciplinirano brani

72. minuta Aktivno se igra u Torinu, ali bez velikih prilika

64. minuta Real je opasno prijetio, ali igrači Kraljevskog kluba nisu bili spretni pred golom

57. minuta GOL Juventus opet vodi. Tevez je zabio iz penala kojeg je sam i izborio

48. minuta Prvi udarac u drugom poluvremenu uputio je Juventusov napadač Tevez, ali Casillas brani

46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme

45. minuta Završeno je prvo poluvrijeme

43. minuta Juventus se nalazi u podređenom položaju, a Real dominira i puno je bliže vodećem golu

41. minuta Velika prilika za Real. Rodriguez je imao priliku dovesti španjolsku momčad u vodstvo, ali s tri metra nije uspio pogoditi praznu mrežu, nego je zatresao prečku

34. minuta Nakon izjednačenja Reala, igra se rasplamsala i nižu se opasne situacije s obje strane

27. minuta GOL Juventus je imao vodstvo samo 18. minuta, a Real je izjednačio preko Ronalda koji je loptu glavom iz blizine pospremio u mrežu 24. minuta Juventus opasno prijeti preko Lichtsteinera, ali on nije precizan 18. minuta Real pokušava uzvratiti, ali nije opasan

9. minuta GOL Juventus vodi 1-0, strijelac je bivši Realovac Alvaro Morata 6. minuta Ronaldo je pucao i pogodio živi zid, uslijedio je jedan pokušaj Juventusa na drugoj strani, ali Casillas je ponovno na mjestu 5. minuta Bale je izborio slobodni udarac iz opasne pozicije 3. minuta Sturaro puca, ali Casillas brani 2. minuta Prva opasnija situacija pred Realovim golom, ali Vidal nije uspio opasnije zaprijetiti 1. minuta Počela je utakmica

Još samo 10 minuta do početka susreta.

A ovako navijači obje momčadi 15 minuta prije početka.

Ovako sada izgleda travnjak u Torinu, pola sata prije nego što na njega istrče nogometaši Reala i Juventusa.

U prethodnim međusobnim susretima u Ligi prvaka Real Madrid nešto je uspješniji. Pitanje je mogu li to potvrditi i u ovom dvoboju, a jedna od glavnih prijetnji u Juveovoj momčadi će im biti Alvaro Morata, koji je prije dolaska u talijanski tim cijelu karijeru proveo baš u Realu.

Čini se da je i u ovom susretu, baš kao i u četvrtfinalu protiv Atletica, trener Real Madrida Carlo Ancelotti odlučio postaviti Sergija Ramosa u vezni red svoje ekipe, a u napadu će uz Cristiana Ronalda biti Gareth Bale.

 


U utorak u 20.45 na rasporedu je prva polufinalna utakmica ovosezonske ige prvaka u kojoj Juventus ugošćuje Real Madrid. Obje ekipe optimistično ulaze u taj dvoboj i vjeruju da mogu stići do finala, a Telegramovu najavu večerašnjeg dvoboja pročitajte OVDJE. Za momčad Real Madrida ni u ovom susretu neće moći nastupiti hrvatski reprezentativac Luka Modrić, što su mnogi stručnjaci ocijenili velikim udarcem za Kraljevski klub, a hoće li Španjolci uspjeli bez njega svladati Juventus, ostaje nam tek vidjeti.