Ni legendarni Thierry Henry ne misli da će njegov Arsenal biti prvak Engleske

Henry je s Arsenalom osvojio zadnji naslov, bilo je to 2004., u sezoni bez poraza

Former French international Thierry Henry waves during a men's singles semi-final match between Switzerland's Roger Federer and Switzerland's Stan Wawrinka on day seven of the ATP World Tour Finals tennis tournament in London on November 21, 2015. 
 / AFP / GLYN KIRK
FOTO: AFP

Legendarni napadač Arsenala Thierry Henry zadao je neugodan udarac svom bivšem klubu. Francuz, koji je s “topnicima” u sezoni 2003/2004 bio prvak bez ijednog poraza u sezoni, tvrdi da sadašnji Arsenal nema pobjednički mentalitet potreban za osvajanje naslova.

Henry je veće izglede dao Leicesteru, vodećoj momčadi Premiershipa.

‘Upitan je mentalitet Arsenalove momčadi’

“Upitan je mentalitet momčadi. Protiv Chelseaja nisu uspjeli postići ni pogodak, a to su utakmice u kojima moraš pobijediti. U ovom trenutku, po mom mišljenju, Leicester ima pobjedničku momčadi”, kazao je Thierry Henry.

Njegova izjava vjerojantno se neće svidjeti nikome na Emiratesu. Henry koji je za Arsenal odigrao 258 utakmica i zabio 175 golova, pohvalio je vodeću momčad lige.

“Leicester ne samo da pokazuje kako može do naslova, već i da se jako dobro zna nositi s pritiskom. To su detalji koji rade razliku u poretku na kraju sezone”, dodao je Henry za Sky Sports.

Izravni obračun u sljedećem kolu

“Lisice” su prošlog vikenda u izravnom dvoboju za prvo mjesto, slavile kod Manchester Cityja u gostima (3:1). Momčad Claudija Ranierija ima pet bodova više od Tottenhama i Arsenala, šest od Manchester Citya.

U sljedećem kolu sastaju se upravo Leicester i Arsenal, pa će Henryjeva tvrdnja biti potvrđena ili opovrgnuta. Engleske kladionice daju jednake izglede tim dvjema momčadima za osvajanje naslova. Leicester nikad nije bio prvak, a Arsenal je posljednji put u Premeirshipu slavio u sezoni Nepobjedivih (2003/2004).