Niko Kovač objavio popis za Azerbajdžan i Norvešku (i ustupio neke mlađe U21 selekciji)

Hrvatska je vodeća reprezentacija skupine H

Luka Modrić
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač objavio je na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza popis igrača koje je pozvao za utakmice kod Azerbajdžana (3. rujna) i kod Norveške (6. rujna), u sklopu kvalifikacija za Euro 2016. godine u Francuskoj.

Kovač je pozvao 24 igrača:

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Marko Lešković (Rijeka), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Marin Leovac (PAOK)

Veznjaci: Luka Modrić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter Milano), Mateo Kovačić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mijo Caktaš (Hajduk)

Napadači: Nikola Kalinić (Fiorentina), Ante Rebić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Wolfsburg), Ivica Olić (HSV), Mario Mandžukić (Juventus), Andrej Kramarić (Leicester).

Na popisu nema nekoliko standardnih igrača koji su otpali su zbog ozljeda (Schildenfeld, Jedvaj), ali je opet tu Luka Modrić kojeg zbog ozljede nije bilo na utakmicama protiv Gibraltara i Italije u lipnju.

Hrvatska je vodeća u skupini H kvalifikacija.

Nekoliko A reprezentativaca ustupljeno je U21 reprezentaciji i izborniku Nenadu Gračanu.

“Halilović, Pašalić, Rog i Šimunović sigurno su među mladim igračima na koje računamo i u A reprezentaciji, ali moramo voditi brigu i o mladoj reprezentaciji kojoj je važno pobjednički startati u nove kvalifikacije.”

Dobre izvedbe protiv Azerbajdžana i Norveške ne smiju zavarati Vatrene uoči ovih gostovanja, poručuje izbornik:

“Moramo zaboraviti te dvije uvjerljive pobjede, sad će to sigurno biti puno teže. Azerbajdžan je promijenio izbornika, naš Prosinečki je to sada dobro posložio i oni djeluju kao ozbiljna ekipa što su pokazali i rezultatima. Euro 2016 je naš cilj prema kojem smo krenuli prije godinu dana i zasad smo odradili dobar posao. No, treba dovršiti započeto, i zato moramo nastaviti kao do sada – dobro se pripremiti, odigrati momčadski i s maksimalnim angažmanom, a onda rezultati neće izostati.”