Njemački novinar tvrdi da UEFA istražuje Šukerovu ulogu u onoj aferi namještanja nogometnih utakmica

Njemački novinar dodaje da se namještanje na kraju nije dogodilo

13.06.2015., Split - Konferencija za medije celnika HNS-a u hotelu Radisson BLU povodom iscrtanog kukastog kriza na travnjaku za vrijeme kvalifikacijske utakmice Hrvatska - Italija. Predsjednik HNS-a Davor Suker. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/PIXSELL

Još se čeka odgovor predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera na dokumente njemačkih istražitelja iz Bohuma koje posjeduju tamošnji mediji. Oni dovode Šukera u izravnu vezu s Antom Šapinom iz Berlina, tzv. kraljem kladioničarske mafije, piše HRT.

Benjamin Best, novinar njemačke javne televizije ARD-a koja je i objavila vijest, danas je došao do novih informacija. Tvrdi da UEFA istražuje ulogu Davora Šukera u aferi namještanja utakmica i da dokumente o tome drži u ladici pune četiri godine.Optužbe ARD-a na račun Davora Šukera temelje se na transkriptu koji je, tvrdi Best, nastao tijekom prisluškivanja policije.

Namještanje se ipak nije dogodilo

Šapina i drugi odlučili su namjestiti kvalifikacijsku utakmicu za Europsku ligu, Široki Brijeg – Banants. Šapina je informirao Šukera prije utakmice da bi se trebao okladiti na tu utakmicu, tvrdi Best. Njemački novinar dodaje da se namještanje na kraju nije dogodilo, ali ostaje činjenica da je Šapina obavijestio Šukera kako bi utakmica trebala završiti.

U drugom primjeru pojavio se slučaj da je Šapina osvojio 400 000 eura, koje mu nisu htjeli isplatiti, pa je pitao Šukera može li mu pomoći da dobije novac jer ima dobre kontakte u Engleskoj s obzirom na to da je igrao u Londonu. Šuker je odgovorio da će mu pomoći, rekao je Best za HRT.