Nogometaši Portlanda stigli su do naslova u MLS-u (a ovdje pogledajte i napad pivama na njih)

Samo 27 sekundi igre bilo je dovoljno za prvu promjenu rezultata

FOTO: Screenshot

Momčad Portland Timbersa osvojila je sjevernoameričku profesionalnu nogometnu ligu (MLS) svladavši rezultatom 2-1 Columbus Crew. Domaći sastav poraz može zahvaliti lošem otvaranju utakmice u kojem su već nakon sedam minuta igre imali dva gola zaostatka.

Samo 27 sekundi bilo je potrebno Portlandu za uvodno vodstvo na ogledu, što je i najbrži pogodak ikad postignut u tom natjecanju. Iskoristio je u toj akciji Argentinac Diego Valeri pogrešku vratara Stevea Clarka koji je sporo reagirao u namjeri dodavanja lopte suigraču. Uklizavanjem ju je Valeri pospremio za prvo mijenjanje rezultata.

Pivom na igrače

Gol, pokazat će se vrijedan naslova prvaka, stigao je samo šest minuta kasnije i to nakon udarca glavom Rodneyja Wallacea nakon ubacivanja s desne strane. Popraćen je taj pogodak bio negodovanjem publike i to ‘kišom’ limenki pive bačenih u smjeru igrača koji su slavili gol. Sigurno i zato što je pogodak postignut iz akcije u kojoj je domaćin očekivao loptu sa strane nakon što se činilo da su je igrači Portlanda izbacili u aut. A ovako je sve izgledalo:

Već u 18. postavljen je konačan rezultat, a strijelac za domaćina bio je Kei Kamara. Za momčad Timbersa ovo je prvi finale i prvi naslov u MLS-u. Columbus je ostao na onom osvojenom 2008. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=LgyhvIrRCYc