Nova uhićenja u Grčkoj, policija kod navijača pronašla i kokain

Dinamo večeras protiv Olympiakosa igra četvrto kolo Lige prvaka

Atromitos  fans  lit flares during thei Greek league football match Atromitos vs Olympiakos Piraeus at the Atromitos stadium at Peristeri Athens western suburb on January 12, 2014 .  AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
FOTO: AFP

Nakon što su se navijači Dinama i Olympiakosa jučer sukobili na ulicama Atene, u srijedu je situacija mirnija, javlja HRT. Navode kako je u glavni grčki grad stigao neutvrđen broj BBB-a te da je sinoć došlo do nekoliko izgreda.

Jučer je uhićen 41 navijač Crvene zvezde, koji su u dobrim odnosima s onima Olympakosa. Međutim, danas je situacija mirnija. Grčki mediji, u međuvremenu, objavili su da je tijekom noći uhićeno 34 hrvatska i srpska huligana te da su u raciji uoči uhićenja, pronađene gomile metalnih šipki, baklji, palica, ali i droge, točnije kokaina.

Srpski Blic javlja da je policija u Ateni tijekom noći i u srijedu ujutro uhitila 50 navijača Dinama i to u izdvojenoj akciji u nekom od gradskih hotela. Također, navode i da su privedena tri navijača srpske nacionalnosti.

Pohod navijača

Kako smo pisali ranije, u utorak navečer je skupina od 500 huligana, udruženih Grka i Srba, krenula u pohod s trga Monastiraki, a specijalna policija ih je napokon zaustavila na glavnom gradskom trgu Sintagmi gdje ih je smjestila u vlakove za Pirej.

https://twitter.com/itsultralife01/status/661866692402917376?lang=en

Navodno su po gradu tražili Dinamove navijače koji su u prijateljskim odnosima s pristalicama Panathinaikosa, pa postoji mogućnost da su se dvije skupine udružile.

Antolić u čudu

Cijelu situaciju prokomentirao je povjerenik za sigunost Dinama Krešimir Antolić kojemu nije jasno kako su najgori huligani uopće uspjeli izaći iz Hrvatske.

“Grčka policija je doista poduzela sve da zaštiti našu delegaciju, Što se tiče informacija o tome što se dešavalo proteklih 24 sata, bio je doista zapaljen taksi u Ateni, no prema mojim informacijama to su bili Crnogorci koji su zamijenjeni za hrvatske navijače”, rekao je sinoć za HRT povjerenik za sigurnost Dinama.

https://twitter.com/itsultralife01/status/661626145079693312?ref_src=twsrc%5Etfw