Osim što će biti igrač i trener, Xavi je dobio ulogu ambasadora SP-a u Kataru (koje je pod istragom FBI-ja)

Legendarni veznjak i središnja figura tiki-take potpisao je dvogodišnji ugovor

Barcelona legend Xavi Hernandez gestures in his new Al-Sadd club shirt after signing a two-year contract with the Qatari football team in Doha on June 11, 2015. AFP PHOTO / STR
FOTO: AFP

Donedavni suigrač Ivana Rakitića u Barceloni, Xavi Hernandez, službeno je predstavljen kao novo pojačanje katarskog Al Sadda. Legendarni veznjak i središnja figura Barcelonine tiki-take potpisao je dvogodišnji ugovor s opcijom produljenja za još jednu.

Korupcijska afera

Španjolac će u Al Saddu imati ulogu trenera-igrača te će biti ambasador Svjetskog prvenstva 2022. koje se održava u toj zemlji. Budući da se ono našlo pod istragom u velikoj Fifinij korupcijskog aferi, Xavi nije mogao izbjeći pitanje o tome.

https://www.youtube.com/watch?v=1t9ERjjo3FE

U Realovim bojama

“Jako sam ponosan što sam dio ovog kluba. Nadam se da ću osvojiti naslove s njim. Želim zahvaliti klubu i građanima Katara”, rekao je Xavi, koji će nositi njemu “mrski” bijeli dres. Osvajač ovogodišnje Lige prvaka izjavio je kako bi u Kataru želio završiti karijeru nakon čega namjerava postati trener. Također nije odbacio mogućnost povratka u Španjolsku u ulozi trenera.

“Želio bih nastaviti s trenerskom karijerom, a poslije toga ću vidjeti što će se dogoditi”, kaže Xavi nakon čega je stao u obranu svoje nove uloge ambasadora kontroverznog Svjetskog prvenstva.

https://www.youtube.com/watch?v=umm4sVMgIcI

“Nema sumnje da se radi o zapanjujućem projektu. Svi stanovnici Katara rade na tome kako bi postigli velike rezultate. Želio bih također naučiti sve o ovdašnjoj nogometnoj kulturi, ali se nadam da ću naučiti i puno stvari vezanih uz arapsku kulturu”, rekao je Xavi, kojeg su dočekali brojni fanovi.