Ovu je četvorku Bilićev klub kupio posljednjeg dana prijelaznog roka

Nikica Jelavić samo je jedan od četvorice dovedenih zadnjeg dana

18.06.2012., Gdanjsk, Poljska - Europsko nogometno prvenstvo Euro 2012. Skupina C, Hrvatska - Spanjolska. Slaven Bilic, Nikica Jelavic
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Vrlo je aktivan bio londonski Premierligaš West Ham u završnici prijelaznog roka nogometaša i hrvatski menadžer momčadi Slaven Bilić sada će imati dodatno zaoštrenu konkurenciju na pozicijama u momčadi.

Jedan od onih koji je potpisao suradnju, i to na dvije godine uz mogućnost produljenja na još dvije je hrvatski napadač Nikica Jelavić (30) koji stiže iz drugoligaškog Hull Cityja.

Jelavić je oduševljen

“West Ham je velik klub i sretan sam što mu pristup. Sve do prije nekoliko dana nisam niti znao da će mi se ukazati prilika za dolazak ovdje. Naravno je da premierligaški nogomet uvijek bio cilj, pa nakon što sam saznao da me West Ham želi dovesti nisam dvojio oko dolaska ovdje”, priznaje Jelavić uz zaključak:

“Za Slavena sam igrao u dresu hrvatske nogometne reprezentacije, on je sjajan trener i čovjek. Sretan sam što ćemo ponovno surađivati.”

On je tek dio četvorke koju si je klub priuštio tijekom završetka ljetnog prijelaznog roka. Bilić će u nastavku sezone moći računati i na krilo Michaila Antonija (25) koji je stigao iz Nottingham Foresta (potpisao na četiri godine). Na jednogodišnju posudbu je doveden i Chelseajev Victor Moses (24), također krilni nogometaš, a tu je ponovno i Barcelonin veznjak Alex Song koji je i u prošloj sezoni nosio boje ovog kluba.

Pedro Obiang, Dimitri Payet, Darren Randolph, Carl Jenkinson, Manuel Lanzini, Angelo Ogbonna i Stephen Hendrie čine prethodnicu spomenute četvorke dovedenu još ranije.