Perišić smatra da se Hrvatska trenutno muči jer je tek početak sezone

Hrvatski reprezentativac uvjeren je da ćemo izravno izboriti plasmana na Euro

13.10.2014., stadion Gradski vrt, Osijek - Kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo 2016. u Francuskoj, skupina H, 3. kolo, Hrvatska - Azerbajdzan. Ivan Perisic. 
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić vratio se u Milano nakon reprezentativne pauze u kojoj su Vatreni ubilježili dva loša rezultata, neodlučan s Azerbejdžanom i poraz od Norveške. Po povratku u Inter novinare Gazzette dello Sport zanimlao je što se događa s reprezentacijom Hrvatske, koja je odlično započela kvalifikacijski ciklus.

“Tada smo bili na 100 posto, a sada se još uvijek mučimo jer je tek početak sezone. U listopadu igramo dvije ključne utakmice, a direktan plasman na Europsko prvenstvu u Francuskoj i dalje ovisi samo o nama”, poručio je Perišić, koji bi u nedjelju mogao debitirati i to u gradskom derbiju s Milanom.

Debi protiv Milana

“Počinjem shvaćati koliko je važna utakmica s MIlanom. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo”, kaže Perišić, kojeg ne smeta činjenica što ove godine neće igrati u Ligi prvaka koju je izborio s bivšim klubom Wolfsurgom.

“To mi nije važno važno jer planiram tamo zaigrati dogodine s Interom. Kada vas veliki klub želi dovesti i u to uloži dva mjeseca te se bori s Wolsburgom oko toga, odluka o dolasku je bila lagana. Znam da je iza Intera teška sezona, ali vjerujem da da imamo sve kako bi bili dobro ove sezone”, rekao je veznjak te je nastavio.

“Marcelo Brozović ispričao mi je puno stvari, a sada ih želim sam iskusiti. Vjerujem da da će mi prisutnost, ne samo Brozovićeva, već i ostalih Slavena pomoći da se što bolje prilagodim”, rekao je Perišić, koji ipak nije želio na početku sezone govoriti o lovu na Scudetto.