Počinje SP košarkaša U-19, a trojica hrvatskih igrača mogla bi ga izgleda propustiti zbog pogrešnih tenisica

Hrvatska je izborila nastup osvajanjem trećeg mjesta na lanjskom Euru

04.08.2014., Zagreb - Svecani docek Hrvatske kosarkaske juniorske reprezentacije u VIP salonu Zracne luke Zagreb koji su sletjeli iz Turske gdje su u utakmici protiv Grcke osvojili trece mjesto na Europskom prvenstvu. 
Photo:Anto Magzan/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija U-19 u subotu protiv Egipta otvara Svjetsko prvenstvo, međutim uoči utakmice izbornik Ante Nazor našao se u problemima jer bi zbog sponzorskih ugovora mogao ostati bez nekoliko ključnih igrača. Riječ je o Draganu Benderu, Anti Žižiću i Ivici Zupcu. Oni, naime, neće smjeti nastupiti jer ne nose tenisice Jordan Branda, koji je dobavljač Hrvatskog košarkaškog saveza, nego imaju ugovor s Adidasom.

“Rekli su mi da Bender neće moći nastupiti jer ne nosi tenisice Jordan Branda. Jako smo tužni. Želio je braniti boje svoje zemlje, ali izgleda da su komercijalni interresi iznad sportskih. Tužan sam i zbog njegovih suigrača i trenera. Tijekom priprema odradilu su sjajan posao – izjavio je Benderov menadžer Maurizio Balducci za DraftExpress.

Favoriti za zlato

Hrvatska je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u ovome uzrastu osvajanjem trećeg mjesta na prošlogodišnjem europskom U-18 prvenstvu.

„Nakon bronce na zadnjem Europskom prvenstvu očekuje nas puno jače natjecanje. Mislim da je najvažnije pokazati se u najboljem svijetlu. Temeljni cilj je da maksimalno unaprijedimo našu igru. Ako u tome uspijemo bit ću zadovoljan“, najavio je uoči odlaska na prvenstvo trener Ante Nazor.

Hrvatska, koja je uz SAD jedan od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje, nalazi se u skupini A s reprezentacijama SAD-a, Irana i Egipta.