Hrvatske odbojkašice započinju Europsko prvenstvo danas protiv Bjelorusije, a 2013. bile su pete

"Skupina je neizvjesna i teška," kazao je izbornik Hrvatske Angelo Vercesi

20.09.2014., Zagreb, Mladost, Dom Odbojke - Prijateljska utakmica Hrvatska - SAD. Ivana Milos, Christa Dietzen i Kelly Murphy. 
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija danas protiv Bjelorusije započinje nastup na Europskom prvenstvu koje se do 4. listopada održava u Nizozemskoj i Belgiji.
Hrvatske reprezentativke igraju u skupini C u Rotterdamu s Bjelorusijom, Bugarskom i Rusijom.
Prvenstvo otvarate s Bjelorusijom (subota, 18 sati), u nedjelju je dvoboj s Bugarskom (118), a u ponedjeljak s Rusijom (20).

Prije dvije godine pete u Europi

“Skupina je neizvjesna i teška, vrlo slična onoj na prošlom europskom prvenstvu u Njemačkoj i Švicarskoj (Hrvatska je osvojila peto mjesto), samo što sada nema Azerbajdžana. Rusija je favorit skupine, ali i cijelog prvenstva. Bjelorusija je mnogo iskusnija nego na prošlom prvenstvu, sve djevojke igraju u vrhunskim klubovima i ostvaruju vrhunske rezultate,” kazao je za Telegram izbornik, Brazilac Angelo Vercesi.

Hrvatsku će u Rotterdamu predstavljati: Maja Poljak, Senna Ušić Jogunica, Mira Topić, Samanta Fabris, Katarina Barun Šušnjar, Ana Grbac, Ivana Miloš, Bernarda Brčić, Nikolina Božičević, Bernarda Čutuk, Karla Klarić i Maja Burazer.