Pojavila se snimka cijelog sukoba Josea Mourinha s klupskom liječnicom

Eva Carniero je utrčala na teren tijekom utakmice 1. kola Premier lige

FOTO: Screenshot

Mnogo se već govorilo o sukobu trenera Chelseaja Josea Mourinha s klupskom liječnicom Evom Carneiro nakon što je ona utrčala na teren ukazati pomoć nogometašu svoje momčadi u završnici prve utakmice u novoj sezoni Premier lige u kojoj je londonski klub odigrao 2-2 sa Swanseajem.

Ni vlasnik nije sretan

Već smo pisali da je navodno ruski milijarder i vlasnik Chelseaja Roman Abramovič i više nego ljutit nakon što je portugalski strateg momčadi izazvao kontroverzu javnim kritiziranjem Eve Carneiro, članice liječničke službe kluba koja je na travnjak utrčala da bi pomogla ozlijeđenom Edenu Hazardu.

Sada se pojavila snimka cijelokupnog okršaja Mourinha s liječnicom, a objavio ju je Sky Sports pa predlažemo da pogledate video.

https://www.youtube.com/watch?v=hexJNEhh-QM

Izjava koja zaprepašćuje

“Nisam sretan onime kako su postupili. Nogomet se mora razumijeti, a razumijeti ga moraju svi koji rade za klub. Kada se utrčava na teren mora se biti u potpunosti siguran da je igraču pomoć potrebna, a ja sam uvjeren da Edenu nije bila. Moja me liječnička služba ostavila sa osmoricom u polju u trenutku kontranapada”, kazao je Mourinho u opisu situacije.

Podrška javnosti

Pritom Mourinha očito jako malo zanima činjenica da je sudac utakmice dao znak da liječnička služba utrči na travnjak. On ne trpi iskakanja iz tračnica i njegova mora biti zadnja, pa je objavu liječnice na Facebooku, na kojem se zahvalila svima koji su stali na njenu stranu, dočekao vrlo oštrom kaznom.

Carneiro

Carneiro više ne smije biti na treninzima i utakmicama momčadi, a niti u hotelu u kojem je momčad. U klubu ipak ostaje, a do kada ovisit će i o mogućim ponudama.

Arsenalovi navijači

Pritom su lobirati za nju počeli Arsenalovi navijači koji idu toliko daleko da menadžeru momčadi Arseneu Wengeru preporučuju da zaboravi osnaživanje momčadi francuskim napadačem Real Madrida Karimom Benzemom, što se učestalo spominje, već da u klub dovede omalovaženu liječnicu.

Podrška struke

Dobila je Carneiro i podršku struke, pa se tako očitovala Udruga liječnika Premierlige koja je u priopćenju iznijela svoj stav:

“Za liječnike Premierlige vrijede isti etički standardi kao i za sve ostale liječnike. Temeljna odrednica ovoga posla je voditi brigu o pacijentu i Udruga liječnika Premierlige smatra da je udaljavanje dr. Carneiro s klupe Chelseaja nepravedno i ekstremno. Liječničku službu pozvao je sudac, a ignoriranje tog poziva bilo bi kršenje profesionalnih i etičkih standarda.”

Carneiro na potezu

Napisi nekih medija tvrde da liječnica čeka Mourinhovu javnu ispriku, ali i da bi se klub mogao naći u sudskom procesu ostane li situacija kakva trenutačno jest. A to je vjerojatno posljednja stvar koja treba Abramoviču na kojem je da tvrdoglavom Portugalcu ukaže na pogrešku.