Predsjednik Reala danas će održati konferenciju za medije, pretpostavlja se da će tema biti Benitez

Pretpostavlja se da bi novi trener Real Madrida mogao postati Zinedine Zidane

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez
FOTO: AFP/AFP

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez održat će u ponedjeljak u 19 sati i 30 minuta konferenciju za medije. To obraćanje medijima je najavljeno nakon sastanka odbora Kraljevskog kluba, pa je gotovo sigurno da će se govoriti o budućnosti trenera Reala Rafaela Beniteza.

Već se neko vrijeme spominje mogućnost da Benitez dobije otkaz, a izgledi za to još su se povećali nakon što je Real u subotu izgubio od ljutog rivala Barcelone s 4-0 na svojem terenu. Kritičara njegovog Real Madrida sve je više, a jedan od njih je i najveća klupska zvijezda, Cristiano Ronaldo. Portugalac je, navodno ucijenio predsjednika Florentina Pereza da će napustiti klub ako Benitez ostane.

Rafael Benitez
Rafael Benitez AFP

Zidane nije spreman

Skoro svi svjetski mediji sada traže novog trenera Reala, a najčešće spominjano ime je ono legende kluba Zinedinea Zidana. Od ranije je poznato da se sve sprema za trenutak kada će velikan svjetskog nogometa sjesti na klupu najtrofejnijeg kluba na svijetu. Međutim, on sam ističe da još nije njegovo vrijeme.

“Ja sam trener Castille (rezervna momčad), Benitez je trener Reala i to je to”, rekao je Zidane. “Prošle godine nedostajalo mi je ono nešto za preuzimenje Reala i još mi uvijek nedostaje. Ne žuri mi se i čekam svoje vrijeme”, jasan je Francuz.

https://www.youtube.com/watch?v=E-ZKNok9we8

Talijan spreman na povratak

Ono što nije Zidane spreman učiniti, voljan je bivši trener Reala, Carlo Ancelotti. U razgovoru za Rai Radio 1 Talijan nije odbio mogućnost povrata u klub s kojim je prije dvije godine osvojio Ligu prvaka.

“Povratak u Real sljedeće sezone? Zašto ne”, poručio je Ancelotti uz dodatak da to isto vrijedi i za PSG i Chelsea.

“Već sam nekoliko puta ponovio da ću na povratak trenerskom poslu pričekati kraj sezone i neću mijenjati odluku. Već sam odbio nekoliko klubova”, dodao je Ancelotti. Osvrnuo se i na tračeve da nešto nije u redu u Realovoj svlačionici.

“Razgovarao sam s Ronaldom prije tjedan dana. Iz njegovih usta nije izašla niti jedna riječ o lošem odnosu s Benitezom”, rekao je Talijan.

Iako u Realu nisu skloni smjeni trenera usred sezone, ogorčenost navijača je velika jer su svjesni da će teško do naslova, pa bi, navodi španjolska Marca, Benitez uskoro ipak mogao biti smijenjen.