Pretrage potvrdile: zbog ozljede koljena igrač zagrebačkog Dinama Pivarić završio sezonu

Josipu Pivariću stradali prednji križni ligamenti desnog koljena

07.05.2014., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski nogometni kup, finale, 1. utakmica, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Josip Pivaric. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nogometaš Dinama Josip Pivarić zadobio je težu ozljedu u pripremnoj utakmici odigranoj u utorak u španjolskoj La Mangi protiv norveškog Strømsgodseta (0-2), potvrđeno je nakon dodatnih pregleda.

U objavi pristigloj iz hrvatskog prvaka, Pivariću su stradali prednji križni ligamenti desnog koljena i neće moći trenirati nekoliko mjeseci, što znači da neće biti u mogućnosti konkurirati ni za nastup u hrvatskoj reprezentaciji na Euru 2016. godine u Francuskoj.

Prije godinu dana također ozljeda na pripremama

“Sigurno da nam je ovo veliki udarac jer se radi o igraču koji je standardan u sastavu i koji je bio nositelj energije, agresivnosti, pozitive i
općenito kvalitete. Puno će nam nedostajati na terenu i van njega,” kazao je trener Zoran Mamić nakon objavljenih rezultata pretraga.

“Ma grozno. Što da kažem? Ništa. Nije moglo gore. Sutra ću već drugačije razmišljati, zapeti, dati sve od sebe da bi se što prije vratio na teren,” kazao je Pivarić.

Prije godinu dana (27. siječnja 2015.) Pivarić je u pripremnoj utakmici protiv norveškog Oddsa ozlijedio metatarzalnu kost, te je morao prekinuti s pripremama kako bi bio operiran u Zagrebu.