Raulov rekord i dalje je važeći jer Cristiano Ronaldo već dugo nije imao ovako loš ulazak u sezonu

Najgori učinak u uvodnih šest ligaških utakmica imao je 2010. godine

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo sits on the ground during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Malaga CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on September 26, 2015.    AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
FOTO: AFP

Zahvaljujući samo jednoj utakmici, onoj protiv Espanyola kojem je postigao pet golova, Cristiano Ronaldo dijeli vodeće mjesto ljestvice najboljih strijelaca španjolskog nogometnog prvenstva. Jednako toliko postigli su Karim Benzema i Nolito. Svi ostali susreti portuglaskom napadaču ponudili su samo frustraciju.

Iznimka nije bila niti utakmica protiv Malage u kojoj je prva napadačka opcija madridskog Reala čak trinaest puta pokušala svladati golmana gostujuće momčadi. Sve što je išlo unutar okvira njegovih vratiju Carlos Kameni uspio je zaustaviti i Ronaldov broj ligaških utakmica bez gola produljiti na tri vezane. Također, drugi najbolji strijelac u povijesti Reala ove sezone nije gol zabio na pet od šest odigranih prvenstvenih utakmica u, jasno, punoj minutaži.

https://www.youtube.com/watch?v=zrb05Rcv2bU

Čeka se rušenje Raula

Već neko vrijeme sve je spremno za svrgavanje Raula s vrha ljestvice najboljih strijelaca klupske povijesti. Bivši napadač španjolske izabrane vrste karijeru u madridskom klubu zaključio je s 323 postignuta gola, dva više u odnosu na Ronalda koji djeluje sve nestrpljivije čekajući da i taj rekord postane njegovo vlasništvo.

Unatoč učinku protiv Espanyola, Portugalac ovako loš start u sezonu ne pamti već godinama, točnije tek je u sezoni 2010/11 imao tri gola na kontu nakon uvodnih šest utakmica. Usporedbe radi, u ovo je vrijeme prošle godine već bio na brojci od deset postignutih pogodaka, s time da je jednu utakmicu, onu protiv Real Sociedada, i propustio. Prva utakmica u kojoj nije postigao gol u prošloj sezoni dogodila mu se u trinaestom kolu, a ponovno je Malaga bila kobna. Ipak, u pobjedi 2-1 bio je dvostruki asistent, a prva utakmica koju je odigrao u prošloj sezoni bez da je svoje ime upisao na listu bilo strijelaca, bilo asistenata stigla je tek u 20. kolu, u pobjedi 2-1 protiv Cordobe.

U sezoni 2013/14 zabio je gol više no u ovoj u uvodnih 540 minuta. Prvi je zabio u trećemu kolu Athleticu, nakon čega je uslijedio niz dvoboja u kojima je postizao barem gol. Trajao je do sedmoga kola.

I u prvoj sezoni pet golova

Sezona koja je prethodila ovoj ponudila bi još lošije brojke da nije bilo ogleda protiv Deportiva kojeg je tri puta matirao i u šestome kolu tako upisao šesti gol sezone. Prije tog dvoboja zabio je Granadi u trećem kolu dva gola i Rayo Vallecanu jednog.

Ronaldo je sezonu 2011/12 otvorio hat-trickom protiv Real Zaragoze i u sljedećem kolu zabio Getafeu. Sljedeći gol čekao je do šestog kola i domaće 6-2 pobjede protiv Rayo Vallecana kojima je isporučio drugi hat-trick ligaškog dijela sezone. Stigao je time do sedmog gola u Primeri.

Najgori učinak u uvodnih šest ligaških utakmica imao je 2010. godine kada je postigao tri pogotka. Na prvi je čekao do četvrtog gola i gostovanja Espanyola, a u šestome je dva puta zabio Deportivu. U prvoj sezoni u dresu Reala postigao je također pet golova, no bolje ih je raspoređivao nego sada. Točnije pet golova postigao je kroz uvodne četiri utakmice.