Dosta neobično Primerino kolo potvrdilo je Ronaldovu krizu i Realovu nemoć protiv Atletica

Niti jedna od šest najboljeplasiranih momčadi Primerine ljestvice nije upisala pobjedu

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo gewstures during the Spanish league football match Club Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on October 4, 2015.   AFP PHOTO/ CURTO DE LA TORRE
FOTO: AFP

Cristiano Ronaldo možda i uživa u tjednu u kojem je dostigao klupski rekord po broju golova Raula, njegova prethodnika u madridskom Realu, međutim ne može se reći da ove sezone briljira u španjolskom nogometnom prvenstvu. Strijelac 323 prvenstvena pogotka za klub u ovoj je sezoni samo na jednoj od sedam utakmica tresao suparničku mrežu. Pritom je s pet pogodaka iskalio bijes protiv Espanyola, a bilo je to u trećem Primerinom kolu. Prije te i nakon te utakmice, Ronaldo je zaustavljen u ligi od suparničkih braniča i vratara.

No, i prije utakmice se moglo očekivati da Atletico, s kojim je Real u nedjelju na gostovanju odigrao 1-1, neće biti momčad za ‘spašavanje’ tog učinka, budući da ovim gradskim derbijem u Primeri već dulje vrijeme glavnu riječ vodi klub čije igrače vodi Diego Simeone.

Evo nekih zanimljivih činjenica s te utakmice:

1. Ronaldu se to nije dogodilo od 2010.

Trenutačno je u nizu od četiri prvenstvene utakmice u kojima je nastupio a nije postigao gol. Posljednji mu se to puta dogodilo 2010. godine.

2. Real ne može protiv Atletica

Pet utakmica dug je niz ligaških ogleda ovih dviju momčadi kroz koje Atletico ne zna za poraze od Reala (tri pobjede, dvije podjele bodova). Ujedno to iznosi i rekordno dugi niz takvih uspjeha za sastav s Vicente Calderon stadiona.

3. Kriva “devetka”

Atleticov predsjednik Enrique Cerezo prije utakmice je ustvrdio da u momčadi ima najbolju “devetku” u Europi u Jacksonu Martinezu. Dotični je prosjedio veći dio utakmice, a Fernando Torres bio nezamjetan u napadu. S druge strane Realova “devetka” Karim Benzema došao je do šestog ligaškog gola, čime predvodi sve strijelce lige, i sedmog u osam posljednjih utakmica.

4. Kolo neočekivanih rezultata

Utakmica Atletica i Reala, dviju momčadi koje se nalaze u gornjem dijelu ljestvice, dala je dvojcu samo po bod. Zanimljivo, niti jedna od šest najboljeplasiranih momčadi Primerine ljestvice u sedmome kolu nije stigla do pobjede. Villarreal je ostao na vrhu unatoč porazu, Real, Celta, Atletico i Deportivo upisali su remije, a Barcelona poraz.