Real demolirao Rayo Vallecano s čak 10-2, ovo je najefikasnija pobjeda Kraljevskog kluba još od 1960.

Veći dio utakmice odigrao je gost sa dvojicom igrača manje

Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale scores past Rayo Vallecano's goalkeeper Yoel during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Rayo Vallecano de Madrid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on December 20, 2015. AFP PHOTO / CURTO DE LA TORRE / AFP / CURTO DE LA TORRE
FOTO: AFP

Rayo Vallecano doživio je pravi rezultatski potop na gostovanju kod Real Madrida u utakmici 16. kola španjolskog prvenstva. Veći dio utakmice odigrao je gost sa dvojicom igrača u postavi manje i platio to rezultatski uvjerljivim porazom, a bilo je 10-2.

Isključeni su Tito u 15. pri vodstvu Raya od 1-2 i Jose Raul Baena u 29. kod posljednjeg izjednačenja na utakmici. U punoj je minutaži za Madrid nastupio Luka Modrić, dok je Mateo Kovačić dobio priliku u posljednjih 25 minuta susreta. Hrvatski veznjaci nisu se upisali među strijelce, ali je Modrić svoje ime stavio na listu asistenata uposlivši francuskog napadača Karima Benzemu za deveti gol Reala na utakmici.

Unatoč iznimno uvjerljivoj pobjedi zvižduci i dalje odjekuju Santiago Bernabeuom na kojem se publika još uvijek ne miri porazom od Barcelone u El Clasicu, a pritom njihovu bol ne liječe ni tri uzastopne pobjede (Getafe, Malmö, Rayo) s razlikom pogodaka 22-3.

https://www.youtube.com/watch?v=qf9_7lyffg4

1. Treća ovakva pobjeda

Ovo nije niti najuvjerljivija niti jedina pobjeda Reala u kojoj su postigli deset golova. Točnije, napravili su to nogometaši ovog kluba treći puta, a prvi od 1960. godine kada su s 11-2 svladali Elche.

2. Gareth Bale

Postigao je velški reprezentativac četiri pogotka i to prvi puta u svojoj karijeri, a time i izjednačio ovosezonski ukupni učinak. Do sada je u Realovom dresu postigao tek jedan hat-trick, onaj Valladolidu prije nešto više od dvije godine u 4-0 pobjedi.

3. Karim Benzema

Zabio je tri puta klubu protiv kojega je uvijek raspoložen te je sada na učinku od sedam golova u sedam utakmica protiv njih.

4. Cristiano Ronaldo

Bio je dvostruki strijelac te je sada na 35 prvenstvenih golova postignutih u 2015. godini. Niti jedan igrač najjačih europskih liga nije toliko puta zabio. Prvi je pogodak zabio iz jedanaesterca i to mu je 49 uspješno realizirani od sezone 2009/10. Prvi sljedeći na toj listi u istom razdoblju ima ih osamnaest manje.

5. James Rodriguez

Nije zabio, ali je tri puta asistirao i to u razmaku od samo jedanaest minuta. Prvi je igrač Real Madrida od Mesuta Özila koji je u istom uspio 2012. godine.