Real zabio pet golova Gijonu u prvom poluvremenu, ali utakmicu završio bez dvojice važnih igrača

Modrić odigrao cijelu utakmicu, Kovačić igrao 25, a Halilović 45 minuta

Real Madrid's French forward Karim Benzema sticks out his tongue during the UEFA Champions League semi-final second leg football match Real Madrid FC vs Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 13, 2015.   AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
FOTO: AFP

Real Madrid je u 20. kolu La Lige na Santiagu Bernabeu pobijedio Sporting iz Gijona 5-1. Utakmicu su obilježila četiri pogotka domaćina u prvih 18 minuta igre, odno svih pet u prvom poluvremenu. Veselje zbog odlične predstave u prvom dijelu zasjenile su ozljede dvojice odličnih igrača koji su se iskazali u ovoj utakmici.

https://www.dailymotion.com/video/x3mxhe0_real-madrid-5-1-sporting-gijon-all-goals-and-highlights-17-01-2016-hd_sport

Gareth Bale je osjetio bol u listu noge i umjesto njega je drugo poluvrijeme odigrao Jese Rodriguez. Velšanin je zbog slične ozljede u rujnu izbivao šest tjedana. Karim Benzema je igru napustio u 64. minuti nakon što ga je u nogu udario suigrač James Rodriguez kada su obojica išli udariti loptu.

Kovačić umjesto Benzeme

Kod Reala je Luka Modrić odigrao cijelu utakmicu, Mateo Kovačić je ušao u 65. umjesto Benzeme, dok je kod Sporting Gijona Alen Halilović razočarao svog trenera te je zamijenjen na poluvremenu.

https://www.youtube.com/watch?v=O2VjPehtYEE

Pogotke za domaćina postigli su Bale (7. minuta), Ronaldo (9. i 18.) i Benzema (12. i 41.), a za goste Ivette Lopez (62.).