Remijem u Zaprešiću počeo nogometni vikend, Split učvrstio četvrto mjesto

Osječani su drugu utakmicu za redom došli do boda

27.11.2015., Zagreb - SRC Zapresic, 18. kolo prve HNL, NK Inter Zapresic - NK Osijek. 
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nogometaši Splita učvrstili su se na četvrtom mjestu Prve HNL 2-0 (2-0) domaćom pobjedom protiv Slavena Belupa u 18. kolu. Strijelci za Split su bili Pešić (15) i Bagarić (37). Četvrti Split sada ima 29 bodova, šest više uz utakmicu više od šeste Lokomotive, dok je Slaven Belupo ostao osmi sa 17 bodova, dva manje od sedme Istre 1961 i dva više od devetog Osijeka.

U ranije odigranoj utakmic Inter iz Zaprešića i Osijek igrali su 0:0. Osječani su drugu utakmicu za redom došli do boda, nakon što su u prošlom kolu protiv Rijeke odigrali u Gradskom vrtu 1:1, izjednačivši u petoj minuti sudačke nadoknade iz jedanaesterca.

No, niti taj bod neće ih previše primaknuti sigurnoj zoni, osmom mjestu na ljestvici. Momčad Zorana Zekića ima 15 bodova, dva manje, uz utakmicu više od osmoplasiranog Slavena Belupa. Inter je šesti, a bodom i utakmicom više od sedmoplasirane Istre.

Omjer udaraca 8-1

Inter je bio opasniji na svom terenu, prema vratima gostiju Zaprešićani su gađali osam puta, dok su skromni Osječani samo jednom uputili udarac prema vrataru Intera Posavcu. Inter je imao 65 posto posjeda lopte. Gosti su umalo razveselili Inter nakon nespretne reakcije Šarića koji je ramenom gurnuo loptu pored svoje vratnice.

Dobru priliku imao je Inter u 87. minuti, ali se pred vratima gostujućeg vratara Mikulića nisu najbolje snašli Mazalović i Nestorovski.