Rossiju je stigla presuda zbog onog udaranja suparnika na stazi. U utrku za naslov krenut će sa zadnjeg mjesta

Sportski arbitražni sud odbacio je Rossijevu žalbu

FOTO: Screenshot

Sportski arbitražni sud u Lausanni odbacio je žalbu Valentina Rossija podignutu protiv Međunarodne motociklističke federacije (FIM). Presuda znači i potvrdu da će talijanski vozač Yamahe, trenutačno vodeći u ukupnom poretku, u posljednju utrku sezone krenuti sa posljednjeg mjesta sa sedam bodova prednosti u odnosu na momčadskog kolegu, drugoplasiranog u ukupnom poretku, Jorgea Lorenza.

Rossi je, podsjetimo, za vrijeme utrke na stazi Sepang International Circuit nogom odgurnuo Španjolca Marca Marqueza pa je kažnjen oduzimanjem tri boda i startom sa začelja na posljednjoj utrci sezone u Valenciji nadolazeće nedjelje. Na presudu se žalio, ali sada je stigla i potvrda njegovog startnog plasmana za utrku na stazi Ricardo Tormo.

Odustajanje sponzora

Rossi je kroz dosadašnji dio natjecanja sakupio 312 bodova, a Lorenzo 305. Pobijedi li Španjolac u utrci, Rossiju će biti potrebno drugo mjesto kojim bi stigao do ukupno desetog naslova svjetskog prvaka u karijeri.

Dodajmo ovome da borba Talijana i Španjolca svoj nastavak dobiva i izvan staze, pa je tako jedan talijanski proizvođač satova nakon svega odlučio na kraju sezone povući se iz natjecanja.

Obrazložili su to iz kompanije riječima da njihov brend njeguje vrijednosti poput “sportskog ponašanja, izazova i zdrave konkurencije”, a kraj ove sezone nudio je rasplet kojim se “ne mogu poistovjetiti”.