Arsenal je s 4-0 poražen kod Southamptona, a posljednji put je tako težak poraz doživio 2000. godine

Do gostovanja na stadionu St. Mary's londonski je klub primio 14 golova

Arsenal's Costa Rican striker Joel Campbell (L) vies with Southampton's Kenyan midfielder Victor Wanyama during the English Premier League football match between Southampton and Arsenal at St Mary's Stadium in Southampton, southern England on December 26, 2015. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR 'LIVE' SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 75 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS. / AFP / JUSTIN TALLIS
FOTO: AFP

Southampton se na domaćem stadionu opet pokazao kao težak protivnik za Arsenal (londonski klub je slavio na gostovanju od 2003.). Momčad Arsenea Wengera došla je kao momčad s ponajboljom obranom Premier lige u prvih 17 kola (samo 14 primljenih pogodaka, kao i Tottenham), a na St. Mary’s stadionu primili su ih četiri (4-0).

Tako visok poraz u Premier ligi Wenger je posljednji put doživio 2000. protiv Liverpoola, a posljednji put da je Arsenal primio tri ili više golova u ligi dogodilo se prije godinu dana protiv Stoke Cityja (3-2). Malo je nedostajalo i da se izjednači još jedan neslavni rekord. Najteži poraz koji je Arsenal doživio na Boxing Day bio je onaj iz 1910. kada je Manchester United slavio 5-0.

Dva pogotka Shanea Longa

Shane Long postigao je dva pogotka za domaćine (55. i 90. minuta), a po jedan su zabili Cuco Martina u 19. i Jose Fonte u 69. minuti.

Momčad Arsenala koja je započela utakmicu protiv Southamptona bila je istovjetna onoj koja je u ponedjeljak s 2-1 pobijedila Manchester City, jednog od glavnih kandidata za naslov prvaka Engleske.

Porazom Arsenala na vrhu Premier lige ostao je Leicester City koji je s 1-0 u subotu poražen kog Liverpoola. Leicester City ima 38 bodova, Arsenal 36, dok je Manchester City treći s 35.