Španjolci hvale Mandžukića, Koke mu čestitao jer je branio Carvajala

Veliku su borbu vodila ova dvojica nogometaša tijekom četvrtfinalne utakmice LP-a

Atletico Madrid’s Croatian forward Mario Mandzukic (R) argues with Real Madrid’s defender Dani Carvajal (L) after being injured during the UEFA Champions League quarter final first leg football match Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 14, 2015. AFP PHOTO / GERARD JULIEN
FOTO: AFP

Jedna od glavnih tema nakon gradskog okršaja između Atletica i Real Madrida bio je duel između našeg Marija Mandžukića i Danija Carvajala. Ključno pitanje koje se nametalo bilo je ono je li Realov branič izveo ‘Suareza’ i ugrizao hrvatskog reprezentativca, piše net.hr.

Veliku su borbu vodila ova dvojica nogometaša tijekom prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka koja je okončana rezultatom 0:0. U jednom trenutku drugog poluvremena došlo je do naguravanja između njih dvojice, a nervozni je Carvajal udario Mandžukića po prsima. No, televizijska je snimka čak sugerirala da je prije toga i ugrizao Atleticova napadača.

Mandžukićev demantija

Dnevnik AS je pisao kako bi Carvajal mogao biti naknadno kažnjen ako se dokaže da je ugrizao Mandžukića, a premda da Realov branič odmah demantirao da je ostavio otisak zuba, tek je reakcija hrvatskog nogometaša razriješila sve dvojbe.

O događaju se na Twitteru oglasio i Hratski nogometaš, koji je također rekao da nikakvog ugriza nije bilo. “Utakmica je bila jako teška, ali za mene nije bilo ničega. Nikakvih kontroverzi ni ugriza”, jasno je poručio Mandža. Mandžukić je putem Twittera odbacio nagađanja da ga je Carvajal ugrizao i poručio kako nije bilo ničega spornog u njihovom duelu. Izazvao je popularni Mandžo svojim potezom oduševljenje kod suigrača.

Koke mu se divi

“Svaka mu čast na tome što je napravio. Svi su govorili da ga je Carvajal ugrizao, ali on je rekao – ne. Mislim da je spektakularno što je stao u Carvajalovu obranu. Što se dogodilo na terenu, ostaje na terenu”, rekao je Koke španjolskim novinarima, piše net.hr.

U međuvremenu, Mundo Deportivo je objavio tekst u kojem su također pohvalili Mandžukićev potez. Tako su napomenuli kako je to rijedak primjer sportskog ponašanja te da je u doba kada je nogomet primarno biznis izvanredan slučaj da igrač stane na kraj raspravi o dvojbenoj situaciji.