Split će ugostiti Svjetsko prvenstvo u dizanju utega 2017. godine

Drugi kandidati bili su Turska i Poljska

14.01.2012., Trg Kresimira Cosica 11, Zagreb - U Domu sportova u Dizackom klubu Metalac odrzano je prvo Prvenstvo Hrvatske u powerliftingu za juniore.
Photo:
FOTO: PIXSELL

Hrvatski grad Split bit će domaćin Svjetskog prvenstva u dizanju utega 2017. godine. Hrvatska kanditarura imala je konkurenciju u Turskoj i Poljskoj, no Split je premoćno pobijedio s 11 od ukupno 13 glasova, javlja HRT.

“Sretan sam i ponosan, tri i pol godine trajala je naša priprema za ovu kanidaturu. Bio je to dug i mukotrpan proces, ali u naš uspjeh nisam sumnjao nijednog trenutka. Da, imali smo uspješno natjecanje prošle godine, mnogi članovi Europske dizačke federacije svjedočili su tome, iz Splita su odnijeli samo najbolje dojmove, izjavio je Krklec nakon odluke o dobivanju domaćinstva”, izjavio je predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza Damijan Krklec.

Teška konkurencija

Za kraj je Krklec pojasnio kako je Hrvatska domaćinstvo tog natjecanja dobila u vrlo snažnoj konkureniciji. “Morate znati da su i Poljska i Turska, naši protukandidati, puno veće zemlje s puno većim brojem dizača. Ipak, Europska federacija dala je priliku nama koji nemamo toliko iskustva u organizaciji ovako velikog natjecanja jer žele nove sredine koje su spremne ulagati i napredovati. Naša prezentacija Splita bila je na zavidnoj razini, odlično smo se pripremili, članovi Izvršnog odbora zadivljeno su gledali promotivni film o našem gradu.”

“Već formiramo organizacijski odbor, imamo podršku Grada, Županije, Ministarstva sporta i Hrvatkog olimpijskog odbora. Ne zaboravite da je dizanje utega trofejan olimpijski sport u Hrvata. Pred nama je velik i zahtjevan posao, moramo krenuti odmah danas. Natjecanje će uživo prenositi HRT i Eurosport, evo prilike za promociju Splita i Hrvatske na međunarodnoj razini”, završio je Krklec.