Split golom Sokola Cikalleshija pobijedio Hajduk i ušao u finale Kupa

Jedini strijelac za Split bio je Sokol Cikalleshi iz penala u 43. minuti

22.04.2105., Split – Uzvratna utakmica polufinala Kupa hrvatske u nogometu izmedju RNK Split i HNK Hajduk u Parku mladezi. Susic Tino Sven. Photo: /PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/PIXSELL

RNK Split prvi je finalist domaćeg Kupa. Momčad Zorana Vulića pobijedila je Hajduk u uzvratnoj utakmici polufinala rezultatom 1-0 i plasirala se u finale i postigla najveći uspjeh u povijesti kluba. Protivnik u finalu Splitu će biti uspješniji iz dvoboja Dinama i Rijeke.

Prvi susret između ta dva protivnika, odigran prije dva tjedna na Poljudu, završen je rezultatom 1-1, a Split je ovim trijumfom potvrdio prolaz.

Sokol Cikalleshi donio trijumf

Do najvećeg uspjeha u povijesti kluba Split je došao pogotkom Sokola Cikalleshija u 43. minuti iz kaznenog udarca. U vrlo lošoj utakmici Hajduk je najveću priliku propustio u 36. minuti kada je Milevski na dodavanje Vlašića pogodio vratnicu.

U 42. minuti Milović i Jozinović su u svom kaznenom prostoru srušili Bagarića, a Albanac Cikalleshi je bio precizan s bijele točke. U drugom dijelu Hajduk je cijelo vrijeme napadao, ali nisu uspjeli uputiti niti jedan ozbiljniji šut na vrata gradskog suparnika.

Uzvrat Kupa između Splita i Hajduka