Ugledni portal izjednačio Mandžukića s Rooneyjem, Suarezom i Tevezom

Tvrdi se da je Mandžukić spreman sebe žrtvovati za uspjeh kluba

Atletico Madrid's Croatian forward Mario Mandzukic (R) heads the ball during the Spanish league football match Levante UD vs Club Atletico de Madrid at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia on May 10, 2015.   AFP POTO/ JOSE JORDAN
FOTO: AFP

Postoje napadači koji su karijeru izgradili time što su se uvijek nalazili na pravom mjestu u pravo vrijeme i nije im bilo teško poentirati iz blizine. Postoje i oni čije su završnice spektakularne. U trećoj kategoriji nalaze se oni koji su za gol i pobjedu spremni i krvariti.

Nogometni portal Squawka u prvu je kategoriju uvrstio proslavljena imena poput Filippa Inzaghija i Ruuda van Nistelrooya, a u drugu genijalce kao što su Cristiano Ronaldo i Zlatan Ibrahimović. Treću svojom pojavom otvara jedan hrvatski nogometni reprezentativac.

Zamijenio klupsku legendu

Riječ je o Mariju Mandžukiću. Portal piše da ne postoji mnogo nogometaša koji bi, neovisno o trenutku, bili spremni popuniti prazninu nastalu odlaskom Diega Coste, a posebice ne u trenutku u kojem je ovaj postao legenda madridskog Atletica donijevši klubu prvi naslov od 1996. godine. Upravo je to Mandžukić napravio. Možda i nije Costine razine, ali Mandžukić je dokazao da je spreman žrtvovati vlastito tijelo za momčad Diega Simeonea, što je znalo završiti i sa zastrašujućim posljedicama, tvrdi se.

Uz laude koje učestalo dobiva za svoje izvedbe i požrtvovnost na travnjaku, ali i statistiku koja može razoružati skeptike, ne čudi što se Mandžukićevo ime nalazi u bilježnicama skauta diljem svijeta. Kao i na Squawkinom popisu uz Waynea Rooneyja, Luisa Suareza, Didiera Drogbe, Thomasa Müllera, Carlosa Teveza i slične.

https://www.youtube.com/watch?v=SyyZDbjrIqU