Igoru Štimcu je žao Igora Pamića i kaže da je Istra obična Mamićeva prćija

Trener Zadra se vratio na situaciju na konferenciji za medije nakon utakmice protiv Istre

10.05.2015., stadion Aldo Drosina, Pula - MAXtv 1. HNL, 33. kolo, NK Istra 1961 - NK Zadar. Treneri Igor Stimac i Igor Pamic. 
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/Dusko Marusic

Nakon utakmice Istre i Zadra, koja je završena 0-0, mnogo se pričalo o konferenciji za medije koju je ranije napustio trener Zadra Igor Štimac nakon što je strateg Istre Igor Pamić rekao da Zadru pomažu suci. U utorak se Štimac vratio na tu situaciju i prokomentirao mnoge stvari u hrvatskom nogometu.

“Bio sam jako neugodno iznenađen, Pamićeve riječi za mene su bile kao grom iz vedra neba. Nisam to očekivao, nije bilo razloga, posebno što su suci cijelu utakmicu gurali Istru. Pa, naravno da sam otišao s tiskovne konferencije, nisam želio tamo biti”, rekao je o toj situaciji Štimac, a prenosi Večernji list.

Štimac smatra da veliki utjecaj u Istri ima predsjednik Dinama Zdravko Mamić: “Žao mi ga je, o čemu on priča… A oni su kao klub obična Mamićeva prćija. Meni je Igora žao, Dinamo mu kupi igrača, dobije novac za preživljavanje pa mu tog igrača vrati nakon tri dana. I još doda dvojicu. Stoga razumijem njegovu žalost. Govori o nama, a mi smo klub koji stvara, koji nema problema sa stavljanjem u zapisnik svojih mladih igrača.”

“Nismo poput Istre ili Lokomotive, nosimo se sa svojim teškoćama, prihvaćamo greške protiv nas i u našu korist, ali nismo licemjeri kao oni. Pa Pamić se cijelo proljeće nabacuje blatom na Zadar, a o nama se priča cijelo proljeće, ali zbog naših igara”, poručio je Štimac.

Štimac je za kraj rekao: “Pamićev optimizam mi je jasan, jako dobro znam odnose u hrvatskom nogometu. Oni planiraju bod protiv Dinama i tri protiv Zagreba, možda će mu to biti dosta. Mi idemo utakmicu po utakmicu”, prenosi vecernji.hr.