Mateo Beusan: ‘Ma bio je penal za Argentinu, kao kuća! Dobro da Livaković nije dobio i crveni’

Beusan, koji je godinama vodio HRT-ovu rubriku Oko sokolovo, ima nešto drugačiji stav

Najviše polemika u današnjoj polufinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva izazvao je penal kojim je Argentina povela. Pisali smo već kako je HRT-ov ovogodišnji komentator Marijo Strahonja komentirao kako je kazneni udarac pogrešno dosuđen, no bivši komentator Mateo Beusan, dugogodišnje HRT-ovo Oko sokolovo, misli drugačije.

“Ne znam odakle ikakve dvojbe. Ovo je 100 posto penal. Objasnite mi što Livaković radi svojom desnom nogom? Stavlja je u putanju napadača Alvareza. Bez obzira koliko jak start bio, to je penal k’o kuća. Možemo biti zahvalni da Livaković nije dobio i crveni karton”, kazao je za Index.

Stav Marka Šapita

“VAR je tu čak mogao pregledavati je li riječ o žutom ili crvenom kartonu. Livaković nije startao na loptu, lopta je išla preko njega. Napravio je start na igrača, a ne na loptu. Nije uopće bitno bi li Alvarez došao do lopte ili ne. Na VAR-u je Massimiliano Irrati koji je najbolji VAR sudac svijeta. Ako ovu situaciju uopće nisu pregledavali, žalosno je da netko komentira da ovo nije penal”, dodao je Beusan za Index.

HRT-ov urednik sportske redakcije, Marko Šapit, također je nakon utakmice komentirao kako je uvjeren da je penal bio apsolutno nepravedan, a s tom se tezom slažu i, primjerice, bivši britanski nogometaši.