Teški dani Realova predsjednika, u sukobu s dvojicom kapetana i Ronaldom

Sukobi Pereza sa Casillasom, Ramosom i Ronaldom potresaju Real Madrid

(FromL) Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo, Real Madrid's defender Sergio Ramos, Real Madrid's goalkeeper Iker Casillas and Real Madrid's Brazilian defender Marcelo teammates celebrate with the trophy at the end of the UEFA Champions League Final Real Madrid vs Atletico de Madrid at Luz stadium in Lisbon, on May 24, 2014. Real Madrid won 4-1.  AFP PHOTO/ FRANCK FIFE
FOTO: AFP

Ime Florentina Pereza, predsjednika Real Madrida, posljednjih se dana u krugovima klupskih navijača spominje vjerojatno jedanko često kao i moguća pojačanja.

Razlog tome je sukob prvog čovjeka kluba s trojicom istkanutih nogometaša, kapetanima Ikerom Casillasom i Sergiom Ramosom, te prvom zvijezdom momčadi Cristianom Ronaldom.

Slučaj Casillas

Iker Casillas

Situacija s Casillasom najduže traje. Perez već dulje vrijeme smatra da je njegov vrhunac prošao pa je u nekoliko navrata u klub pokušao dovesti Gianluigija Buffona. U teškoj je situaciji bio i kad je klub vodio Jose Mourinho koji ga je imenovao igračem koji u medije plasira dogovore iz svlačionice, a španjolskom reprezentativnom golmanu u tom trenutku nitko od vodećih ljudi kluba nije pružio podršku i stao u njegovu obranu.

Casillas ima važeći ugovor s klubom do 2017. godine, ali dovođenje Davida de Gee iz Manchester Uniteda gotovo ga automatski miče s pozicije sigurne jedinice za narednu sezonu. Ipak, 34-godišnjak je poručio da nema namjere ići, odnosno da će od kluba zahtijevati isplatu preostalih primanja iz ugovora, a riječ je o 14.5 milijuna eura. Perezu se Casillasov čvrsti stav ne sviđa, baš kao što se niti Casillasu ne sviđaju potezi prvog čovjeka kluba.

Slučaj Ramos

Sergio Ramos

Situacija sa Ramosom vrlo je slična Casillasovoj, a potoje kombinacije prema kojima bi stup Realove obrane mogao prema Manchester Unitedu u sklopu De Geeina transfera koji direktno pogađa njegovog reprezentativnog i klupskog suigrača.

Trzavice s klupskim predsjednikom nisu tako istaknute kao u slučaju spominjanog golmana, ali Ramosu smeta što nitko iz kluba nije službeno demantirao činjenicu da mu je jedan od kandidata za predsjednika Barcelone pristupio i pokušao ga vrbovati. Također, smeta mu što je došlo do otkazivanja suradnje Carlu Ancelottiju, treneru koji je klub vodio u prethodne dvije sezone i s kojim je osvojena Liga prvaka. Ramos je bio jedan od istaknutijih igrača kluba koji se otvoreno protivio potezu klupske vrhuške.

Slučaj Ronaldo

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo looks towards the sky during the Spanish league football match Real Madrid CF vs UD Almeria at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 29, 2015.   AFP PHOTO/

Problema Cristiana Ronalda možda je i najveći za Pereza, novog trenera Rafaela Beniteza i ostale koji vode momčad i klub. U pitanju je najistaknutiji igrač i najveća zvijezda momčadi koja, barem tako navode španjolski mediji, isijava nezadovoljstvom zbog nekolicine razloga.

Sve je započelo proslavom rođendana nakon 4-0 poraza od gradskog rivala Atletica kada su se mediji obrušili na portugalskog napadača, a klub propustio zaštitnički se postaviti prema njemu. Od toga dana Ronaldo ne govori za medije. Potom, baš kao i u Ramosovom slučaju, niti njegovo mišljenje o zadržavanju Ancelottija nije uvaženo, a dodatno ga iritira i klupski liječnik Jesus Olmo kojem je nedavno produljen ugovor unatoč tome što se nekolicina igrača protivi liječničkim metodama ozdravljenja. Zasmetalo mu je i to što su njegovu poziciju u momčadi za sljedeću sezonu, a trebao bi igrati na poziciji klasične “devetke”, otkrili mediji, odnosno to da ju klub nije službeno iskomunicirani.

Uz traženja pojačanja za momčad koja se želi vratiti na vrh Primerine ljestvice, ova tri slučaja definitivno su najveći razlozi za zabrinutost Pereza i navijača kluba. Napuštanje kluba ili smirivanje strasti istaknutih pojedinaca jedina su moguća rješenja. Zadovoljni u svakom slučaju ne mogu biti svi, a hoće li biti navijači kluba, svojim će potezima u nadolazećim danima odgovoriti prvi čovjek kluba.