Težak poraz hrvatskih rukometaša i ostale najvažnije vijesti drugog dana Olimpijskih igara u Rio de Janeiru

Pregled događanja drugog dana Olimpijskih igara u Riju

Supporters attend swimming events at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 7, 2016.   / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
FOTO: AFP

Hrvatska rukometna reprezentacija drugog je dana Olimpijskih igara u Riju doživjela dosta težak poraz od aktualnog svjetskog viceprvaka, reprezentacije Katara s rezultatom 23:30.

Duvnjak se ispričao za poraz

Igrali smo stvarno očajno, ispričavam se svima u domovini za ovaj poraz”, izjavio je nakon utakmice hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak. Izbornik hrvatske reprezentacije Željko Babić je nakon poraza poručio da sada trebaju ostati smireni, ne smiju paničariti i ispraviti pogreške u predstojećim utakmicama.

Marija Marović nije prošla kvalifikacije

Streljačica Marija Marović nije se uspjela plasirati u finale discipline gađanja zračnim pištoljem na 10 metara, Marović je u kvalifikacijama s 377 pogođenih krugova završila na 33. mjestu. Najbolji rezultat u ovom dijelu natjecanja imala je Ruskinja Vitalina Batšaraškina s 390 krugova.

Plivačica Matea Samardžić ide u finale

Plivačica Matea Samardžić se plasirala u polufinale utrke na 100 metara leđno. U kvalifikacijama je ostvarila rezultat 1:00:46 i tako zauzela 13.mjesto od ukupno 16 plivačica koje će se natjecati u polufinalu.

Otkazana veslačka natjecanja

Veslačko natjecanje koje se danas trebalo održati na stazi Rodrigo de Freitas otkazana su zbog lošeg vremena. Kako javlja Hina, Međunarodna veslačka organizacija najavila je kako se loše vrijeme očekuje i u ponedjeljak i utorak.

Rusima zabranjen nastup na Paraolimpijadi

Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) zabranio je ruskim sportašima nastup na Paraolimpijskim igrama koje će se od 7. do 18. rujna održati u Rio de Janeiru zbog sustavnog dopingiranja sportaša.

Za razliku od Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) koji je odluku o suspenziji prepustio sportskim savezima, IPC je odlučio da ruskim paraolimpijcima neće dozvoliti nastup u Riju. Kako prenosi Hina, čelnici Ruskog paraolimpijskog saveza najavili su žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausanni.

U ponoć ogled košarkaša Hrvatske i Španjolske

Hrvatska košarkaška reprezentacija će danas igrati protiv reprezentacije Španjolske, a utakmica će se održati u ponoć. Španjolska i Hrvatska nalaze se u skupini B zajedno s Brazilom, Argentinom, Litvom i Nigerijom.