Tko je učinkovitiji Realov BBC ili Barcelonin MSN? Čini se da će utrka između njih ove sezone biti neizvjesna

Godinama je javnost uspoređivala brojke Lionela Messija i Cristiana Ronalda

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) and Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi look on during the Spanish league "Clasico" football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 23, 2014.   AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
FOTO: AFP

Barcelona i Real Madrid visokim su pobjedama obilježili 19. kolo španjolskog prvenstva. Realovih pet i Barcelonina četiri gola bila su djela najubojitijih napadačkih trojaca možda i u povijesti nogometa – BBC-ja i MSN-a.

Godinama je nogometna javnost uspoređivala brojke Lionela Messija i Cristiana Ronalda, ali sada je vrijeme za usporedbu učinka Barceloninih i Realovih napadačkih trojaca.

Messijev siječanj

Protiv Deportiva Gareth Bale je zabio hat-trick dok je još dva gola dao Karim Benzema. Za Barcelonu je protiv Granade Messi dao tri gola, a još jedan pridodao je Neymar. Luis Suraz ovaj put nije zatresao mrežu te je ušao u mini krizu jer je već tri utakmce bez gola. Međutim, u Barceloni mogu biti zadovoljni Messijevom formom, a siječanj se pokazao kao njegov najproduktivniji mjesec.

https://twitter.com/MessiStats/status/685943795242930176
U međuvremenu, prva utakmica Zinedinea Zidanea završila je na najbolji način. Zadovoljni su mogli biti navijači, pogotovo učinkom Velšanina koji je s nova tri gola došao na brojku osam u posljednje četiri utakmice. Pomalo je nevjerojatno da Ronaldo nije uspio zabiti, iako je imao nekoliko prilika.

Realovci više zabili

Poslije subotnjih utakmica ova dva kluba, ukupno gledajući Realov trojac je za jedan gol u prvenstvu ispred Barcelonina.

Barcelonini navijači bi kao razlog tomu mogli navesti Messijevu ozljedu, zbog koje dva mjeseca nije igrao. Realovi bi pak razloge slabijeg učinka uvijek mogli izdvojiti nezadovoljstvo igrača pod Rafaelom Benitezom. Pogotovo Ronaldovo na početku sezone. Dolaskom Zinedinea Zidana na trenersku poziciju Real bi sada mogao postati još učinkovitiji jer Francuz teži napadačkom nogometu.

Barca se diže

U ovoj fazi prošle sezone Barcelona se, inače, tek digla u formi te je krenuo njen nezaustavljiv niz koji ih je doveo do trostruke krune. MSN je pri tome bio nezaustavljiv, a BBC im nije mogao parirati.

Činjenica je i da ovi trojci dosta ovise o igračima koji igraju iza njih pa je prošlogodišnja ozljeda Luke Modrića jedan od glavnih razloga što je Real imao lošiji učinak, dok je Sergio Busquets bio odličan u veznom redu Barcelone te je pružio sigurnost napadačima. No, utjecaj ova dva igrača često se zanemari u korist napadača.

U svakom slučaju bit će zanimljvo vidjeti kako će se u sljedećim utakmicama odvijati borba BBC-ja i MSN-a i tko će na kraju svojoj momčadi donijeti naslov.

Međutim, ne treba zaboraviti niti Atletico Madrid, koji je još uvijek u utrci s dva velikana bez obzira što ove godine imaju učinak od samo 25 golova u prvih 18 utakmica.

https://twitter.com/RMadridGirl/status/685943020626296833?ref_src=twsrc%5Etfw