Tottenham-Liverpool 0-0: Klopp ipak nije uspio doći do pobjede u debiju

Dejan Lovren nije konkurirao za ovu utakmicu zbog ozljede gležnja

Liverpool's German manager Jurgen Klopp talks to his players during a break in play during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Liverpool at White Hart Lane in north London on October 17, 2015. AFP PHOTO / IAN KINGTON

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

Jürgen Klopp, baš kao i svi njegovi prethodnici, nije uspio doći do pobjede u svojo prvoj utakmici u Premier ligi. Liverpool je igrao u gostima kod Tottenhama a utakmica je završila bez pogodaka. U statistički gotovo izjednačenoj utakmici Klopp je pokazao što očekuje od svoje momčadi. U prvih pola sata njegovi su igrači vršili pritisak po cijelom terenu. Međutim, protiv solidnog Tottenhama u tom periodu nisu uspjeli doći do gola.

Tottenham prijetio više

U 10. minuti gosti su mogli povesti, ali je Origi umjesto mreže iz blizine zatresao vratnicu, a Lloris potom otklonio opasnost ispred Škrtela. Veliku priliku imao je potom Tottenhamov napadač Clinton Njié, ali je njegov udarac u 28. minuti obranio Mignolet. Nakon toga Spursi su se oslobodili pritiska pa je u 35. minuti Harry Kane izbio sam pred Mignoleta, ali je vratar Liverpoola odlično reagiraoi nogom obranio udarac.

Drugo poluvrijeme nije obilovalo prilikama. Tottenham je bio malo bolji, ali na kraju niti jedna momačd nije uspjela doći do pobjede. Najboklju šansu imao je Kane u 84. minuti. Ostao je sam na rubu kaznenog prostora, ali je Mignolet ponovno odlično reagirao. S druge strane pet minuta kasnije Emre Can je tukao malo pored gola. Napomenimo i to da Dejan Lovren nije konkurirao za ovu utakmicu zbog ozljede gležnja.