Transfer vratara De Gee ipak nije uspio, Real Madrid je zakasnio - jednu minutu

Španjolski mediji nagađaju da će madridski klub od Fife tražiti produženje roka

(FILES) A picture taken on December 14, 2014 shows Manchester United's Spanish goalkeeper David de Gea leaving the pitch at the final whistle in the English Premier League football match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford in Manchester, north west England. Spanish international goalkeeper David de Gea's proposed move to Real Madrid was halted on on August 31, 2015 as the documentation needed to formalise the transfer from Manchester United wasn't completed in time according to reports.
   AFP PHOTO/ OLI SCARFF

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

Najveći transfer ovog prijelaznog roka, onaj španjolskog golmana Davida de Gee iz Manchester Uniteda u Real Madrid, ipak se nije ostvario. Razlog za to je pomalo bizaran, klubovi nisu na vrijeme poslali svu potrebnu dokumentaciju za finaliziranje posla prije ponoći kada se zatvara prijelazni rok, piše BBC.

Posjetimo, prijelazi rok u Španjolskoj završio je u ponedjeljak u ponoć, a u Engleskoj traje još do utorka u 17 sati po hrvatskom vremenu.

Niti jedan klub nije se službeno oglasio po tom pitanju niti ponudio bilo kakvo objašnjenje. Navodi se da je u transferu De Geee u Madrid u suprotnom smjeru trebao otići kostarikanski golman Reala Keylor Navas, no obostrani transfer ipak nije zaključen na vrijeme. Španjolski mediji pišu kako će Real pokušati od Fife i domaćeg saveza zatražiti da danas završi taj transfer, no sumnja se da će im oni dopustiti jer bi to bio presedan.

I dok je u engleskim klubovima bilo presedana u kojima se išlo na ruku klubovima i dopuštalo im se da transferi budu provedeni i izvan propisanog roka, španjolska praksa takve slučajeve ne poznaje.

Španjolski menadžer Esteve Calzada ne isključuje nijedan mogući rasplet ove sage koja je trajala od prvog do posljednjeg dana prijelaznog roka. “U prošlosti nema primjera da je neki transfer u Španjolskoj odobren nakon isteka roka. Moje je iskustvo da se nakon toga više ništa ne može učiniti, čak i kad je riječ o tako moćnom klubu”, izjavio je Caldaza za britanski BBC.

“Razočaravajuće je na svim razinama da su svi dovedeni u ovu situaciju nakon što se o tom transferu pričalo cijelo ljeto. Uz to, De Gea može bez odštete otići sljedeće ljeto. No, ne bih isključio mogućnost da će ipak potpisati novi ugovor s Unitedom”, zaključio je španjolski menadžer.

United je krivac?

Za takav ishod transfera navodno je kriv Manchester United jer iz engleskog kluba nisu na vrijeme poslali potrebne dokumente španjolskom Savezu. Rok je bio do 23 sata, a dokumenti su u stigli jednu minutu kasnije.

Prema pisanju španjolske Marce transfer koji je trebao dovesti De Geu u Madrid, a Navasa poslatina Old Trafford dogovoren je još u poslijepodnevnim satima. No, u minutu do ponoći Kostarikanac se u pratnji svog zastupnika pojavio na Santiago Bernabeuu i tražio neke izmjene u ugovoru s Unitedom.