Manchester United sada je objavio svoju verziju priče i za propast De Geina transfera krivi Real Madrid

Manchester United precizno je iz svog kuta objasnio što se događalo

David de Gea
FOTO: AFP/AFP PHOTO

Nakon što je nerealizirani transfer Davida de Gee zauzimao medijski prostor gotovo cijelo ljeto, Real Madrid i Manchester United, dva kluba upletena u tu priču, kreću u novo medijsko prepucavanje.

Tako je Real priopćenjem krivicu prebacio na engleski klub golmana kojeg su htjeli dovesti, a sada je stigao i odgovor s Old Trafforda. U njemu se, među ostalima, navodi da španjolskog reprezentativnog vratara nisu niti željeli prodati jer je jedan od njihovih ključnih igrača. Premda je to u ovom trenutku teško za povjerovati budući da ga ne koriste, nadodaje se i da nisu niti tražili kontakt s Realom, ali i da za njega do jučer nisu niti zaprimili ponudu.

Prva ponuda u ponedjeljak

U dodatnom pojašnjenju kazuje se da je prva ponuda koju je Real poslao za De Geu stigla u ponedjeljak u vrijeme ručka. Dogovor je pritom postignut, a uključivao je prelazak Realova golmana Keylora Navasa u smjeru Uniteda. Te su dvije priče bile usko povezane i ovisile su jedna o drugoj.

Posljednji sati prijelaznog roka protekli su s dokumentacijom u rukama Realovih čelnika. United je poslao papire potrebne za transfer obojice igrača u Real u 21.42 po srednjeeuroskom vremenu, a De Geinu zaprimio natrag u 23.32. I to bez stranice na kojoj je trebao biti potpis.

U 23.40, samo nekoliko minuta prije kraja prijelaznog roka, stigle su u Manchester rizične promjene na dokumentaciji koja su cijelo poslovanje stavile pod znak pitanja. U 23.55 stiglo je na Old Trafford sve potrebno za raskid De Geina ugovora. U tom trenutku Real još nije vratio dokumentaciju potrebnu za Navasov transfer.

U 23.58 Manchester United je poslao odgovor sa potvrdom spremnosti za realizaciju transfera nakon što je ista unesena u Fifin TMS sustav (Transfer Matching System).

Dogodilo se ovo

Uz sve ovo, s Old Trafforda zaključuju da se moglo dogoditi sljedeće:

– Real Madrid nije unio Davidovu dokumentaciju u TMS na vrijeme (Manchester United jest)

– Real Madrid nije unio Davidovu dokumentaciju Španjolsku lig na vrijeme, a po nekim izvještajima to je učinio 28 minuta nakon završetka prijelaznog roka.

Engleski nogometni savez, dodaje se, spreman je Fifi potvrditi da su u Manchesteru svoj posao obavili na vrijeme, a sam klub ponudio je pomoć i dokumentaciju Realu koji je iste odbio. Uz zaključak da svoj posao obavljaju na ispravan način, u klubu su istaknuli i da su zadovoljni što je De Gea ostao njihov igrač.