Trener Hajduka kaže da imaju jako malo vremena za pripremu za Split (ali da ne mora puno objašnjavati)

Utamica između Hajduka i Splita na rasporedu je u nedjelju

12.07.2015., stadion u Maksimiru, Zagreb - Derbi utakmica izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk u prvom kolu MAXtv Prve lige. Trener Hajduka Damir Buric. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hajduk u sljedećim danima očekuju važni ispiti. Prvo je na rasporedu utakmica s gradskim rivalom Splitom, a nakon nje slijedi uzvratni susret pretkola Europskle lige sa slovenskim Koperom. Trener Bijelih Damir Burić prokomentirao je situaciju u kojoj se nalazi njegov klub.

“Momčad je prvo morala analizirati utakmicu protiv Kopera, sinoć amo jako dugo gledali snimku. Priprema za Splita kreće tek danas, vrlo malo vremena je bilo. S obzirom da su momci igrali jako puno utakmica u posljednje vrijeme protiv Splita ne moram dodatno objašnjavati kako Split igra”, rekao je Burić u razgovoru za Goal.

Jednako važne utakmice

Burić kaže da niti jedna utakmica nije važnija od druge: “Obe utakmice su jako važne, u prvenstvu tražimo kontinuitet igre. Obje utakmice su jednake i tako ih treba shvatiti. Radimo na tom mentalitetu, vidite da naša momčad ne voli gubiti, ide do kraja“.

Hajduk je protiv Kopra primio pogotke nakon udarca iz kuta: “Pitali smo se zašto nam se događa da protivnik iz tri šanse postigne dva gola. Te prepreke moramo preskočiti da bi bili dobri i stabilni. U početku smo dobro krenili, imali smo situaciju prije njihovog pogotka. Udarac Maglice, ruka ne može biti nego ruka, povećava obujam tijela.”

“Momci su ostali zaprepašteni, ok, sudac nije vidio. Odmah u sljedećoj sceni primamo gol iz prekida. Nismo zauzeli poziciju iza prve stative. Drugi gol perfektno izveden. Ako imate posjed šanse, ako je njihov golman bude najbolji znači da je bilo dobrih stvari“, poručio je Burić.