Ugledni časopis analizirao je igru Real Madrida i otkrio zašto je za nju ključan Luka Modrić

Four Four Two je objavio članak "Zašto je Modrić glavni Zidaneov čovjek"

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric celebrates a goal during the Spanish league football match Granada FC vs Real Madrid CF at Nuevo Los Carmenes stadium in Granada on February 7, 2016. AFP PHOTO / JORGE GUERRERO / AFP / Jorge Guerrero
FOTO: AFP

Ugledni nogometni časopis Four Four Two u jednom je svojem članku, autora Leeja Rodena, analizirao igru španjolskog velikana Real Madrida i detaljno izdvojio zašto je za nju ključan hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

Svaki trener ga obožava

Modrić je igrač Real Madrida postao 2012. godine, a nakon dolaska iz engleskog Tottenhama bilo mu je potrebno neko vrijeme da pronađe dobru formu. No, čim je prebrodio početnu krizu, hrvatski nogometaš je jako brzo postao klučan igrač za svakog trenera madridskog tima. Takvim su ga doživljavali Jose Mourinho, Carlo Ancelotti i Rafael Benitez, a važnu ulogu ima i kod sadašnjg stratega Zinedinea Zidanea.

`Zaboravite Galacticose`

Four Four Two u članku s naslovom Zaboravite Galacticose: zašto je Modrić glavni Zidaneov čovjek ističe da Modrić nije tipična glamurozna zvijezda Reala, a da je stekao važnu poziciju u timu zahvaljujući svojim izvedbama na terenu.

Izvrstan je s loptom, neumoran je na terenu i najčešće je brži u razmišljanju od svojih protivnika. Zato je važniji za igru Reala od nogometaša na koje je madridfski klub platio i dvostruiko više, ističe britanski magazin. Bogati Real je za Modrića, podsjetimo, platio oko 30 milijuna funti.

Nema veze što ne dribla

Nadalje, navodi se da je Modrić u svojim nastupima, nakon početne krize, konstantno dobar i da je njegov utjecaj u Realu vrlo velik, iako on sam na sebe ne skreće veliku pažnju. Modrić je, piše 442, igrač s malo tehničkih slabosti, a iako se ne upušta često u driblinge, svojim preciznim dodavanjima i brzim (i točnim) zaključivanjem gotovo uvijek ima ključnu ulogu i svojim suigračem ulijeva veliki osjećaj sigurnosti.

Ključan za uspjeh

Španjolski list El Pais nedavno je Modrića proglasio Zidaneovom produženom rukom na terenu, a kada se uzme u obzir da je Francuz jedan od najboljih igrača u povijesti, to je jako velik kompliment.

https://www.youtube.com/watch?v=uWgni3ESFFk

“Hoće li Zidane biti uspješan ili ne moglo bi ovisiti o tome hoće li graditi momčadi na način da poveća Modrićev utjecaj u njoj”, zaključuje Four Four Two.