Uoči utakmice s Dinamom igrači Bayerna nisu trenirali na Maksimiru, već u Kranjčevićevoj

Nogometaši bavarskog kluba privukli su veliku pozornost domaćih navijača

Bayern Munich's French midfielder Franck Ribery (L) and his teammate Bayern Munich's Spanish midfielder Thiago Alcantara (R) joke during a training session on the eve of the UEFA Champions League Group F football match between Bayern Munich and Dinamo Zagreb in Munich, southern Germany, on December 8, 2015. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE / AFP / CHRISTOF STACHE
FOTO: AFP

Bayern Munchen u Zagrebu je izazvao veliku pažnju medija i nogometnih zaljubljenika. Bavarci su jučer oko 17 i 15 sletjeli na zagrebački aerodrom, da bi nakon toga prvo produžili u hotel Esplanade, da bi nakon toga trener Pep Guardiola u Maksimiru odradio i službenu presicu uoči dvoboja 6. kola Lige prvaka protiv Dinama (20 i 45).

Bavarci jučer nisu trenirali na Maksimiru, nisu niti isprobali travnjak na koji će danas na večer istrčati u posljednjoj utakmici skupine F Lige prvaka. Međutim, izabranici Pepa Guardiole, koji će danas protiv Modrih svim snagama ići na pobjedu unatoč tome što su još ranije izborili drugu fazu natjecanja i prvo mjesto skupine, ipak su trenirali u Zagrebu uoči dvoboja.

Bayern se pripremao u Kranjčevićevoj. Bavarci su jutros iz hotela autobusom otišli na trening na stadionu Zagreba u Kranjčevićevoj, no svejedno su odvojli vremena potpisati autograme brojnih obožavatelja koji su ih čekali i jučer na aerodromu i jutros kod hotela.

[nethr_galerija url=”https://net.hr/sport/njima-je-bas-lijepo-navijaci-bayerna-okupirali-centar-zagreba/”]

Bayern u Zagrebu bez nekolicine važnih igrača

“Bila je to obična srijeda ujutro u Zagrebu. A onda se pojavio ON… I to više nije bila obična srijeda za navijače Bayerna”, pišu Bavarci na službenom Twitter-profilu kluba.

Vrijedi istaknuti kako je Bayern u Zagreb doputovao bez nekolicine važnih igrača. Točnije, u avionu za hrvatsku metropolu nisu bili prvi vratar momčadi, legendarni Manuela Neuera koji je dobio poštedu. Osim njega, gledatelji danas neće vidjeti ni suspendiranog Holgera Badstubera, te ozlijeđene Arjena Robbena, Davida Alabu, Douglasa Costu, Marija Götzea i Juana Bernata.

U kadru su, pak, oporavljeni Franck Ribery i Thiago Alcantara, a sastav popunjavaju mlade nade Julian Green, Fabian Benko, Niklas Dorsch i golman David Hundertmark. Sve su vemu, spektakl na Maksimiru večeras je zajamčen i gledatelji će uživati u velikim imenima svjetskog nogometa, na oproštaju Dinama od Lige prvaka ove sezone.