Upravo je objavljeno da Ancelotti službeno više nije trener Real Madrida

Nakon sezone bez trofeja vodstvo kluba odlučilo mu je uručiti otkaz

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Carlo Ancelotti više nije trener Real Madrida. Nakon sezone u kojoj nije osvojio niti jedan trofej vodstvo kluba na čelu s Florentinom Perezom odlučilo mu je uručiti otkaz.

– Vodstvo kluba odlučilo je razriješiti dužnosti Carla Ancelottija na mjestu trenera Real Madrida. Ancelotti je džentlmen i razumije odluku. Zahvaljujemo mu se na predanom radu u ove dvije godine. Odluka nije bila laka, ali je vrijeme da oživimo momčad i osvojimo nove trofeje. Sljedećeg tjedna znat ćemo ime novog trenera. Nije vrijeme za govoriti o novom treneru, ali bi bilo dobro da govori španjolski – izjavio je Perez na konferenciji za medije.

Odlazi i Hernandez

– Igrači koji su mu dali potporu su to učinili jer su vezani za njega kao i većina navijača koaj ga podržava. Svake godine analiziramo sezonu. Tako je bilo i sada. Odluka je donesena nakon analize sezone – dodao je Perez.

– Treneri Reala puno pretrpe. Mourinho se s tri godine najviše zadržao na klupi. Real je proimijenio puno trenera kao i Atletico, Barcelona, Chelsea, Bayern, Juventus – svi veliki klubovi – rekao je Perez pa je dodao kako nikada trenerima nije govorio da izaberu nekog igrača. Ovo ujedno znači da će Ancelotti uzeti godinu dana pauze, jer je ranije izjavio kako ide na oparaciju .

Osim Ancelottijevog otkaza Real je objavio da neće nastaviti suradnju s meksičkim napadačem Javierom Hernandezom koji je stigao na posudbu iz Manchester Uniteda.